Έτσι φτάσαμε ποιο κοντά στο όνειρο!

Και οι 11 έφεραν ξανά το χαμόγελο στους έλληνες! Επανέφεραν στις μνήμες μας τις αξέχαστες στιγμές του 2004, τότε στην Πορτογαλλία και πηγαίνοντας κόντρα σε όλα τα προγνωστικά «ισοπέδωσαν» το φαβορί του ομίλου τη Ρωσία.

Στο 46’ο Γιώργος Καραγκούνις  έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική μας και την έστειλε με άλλον αέρα στα αποδυτήρια για τη διακοπή του 1ου ημιχρόνου. Ο Καραγκούνης  εκμεταλλεύτηκε το λάθος της ρωσικής άμυνας και με συρτό σουτ έκανε για ακόμα μία φορά την Ευρώπη να τα χάνει μπροστά στο πάθος για την πρόκριση αυτών

των παιδιών.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα των Ρώσων πίεσε αρκετά ωστόσο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα η Εθνική είχε και δοκάρι με τον  Τζαβέλλα, ενώ ο ρέφερι της συνάντησης αρνήθηκε πέναλτι στον Γιώργο Καραγκούνη, στον οποίο έδειξε την κίτρινη κάρτα για ψεύτικο πέσιμο.

Έτσι λοιπόν η Εθνική μας ομάδα προκρίθηκε στους 8 της διοργάνωσης, έχοντας τέσσερις βαθμούς στο τσεπάκι της. Πιθανός αντίπαλος της Εθνικής μας η Γερμανία.

Συγκλονίστηκε ήταν και η απάντηση του πορταγάλλου προπονητή μας Φερνάντο Σάντος, σε ερώτηση ενός δημοσιόγραφου, «Μας εμπνέει η ιστορία της Ελλάδας, διότι ο ελληνικός λαός έχει τεράστια υπερηφάνεια και αξίζει το σεβασμό όλου του κόσμου. Είναι πολύ δύσκολο οποιοσδήποτε να μας κάνει μαθήματα, γιατί από την ελλάδα ξεκίνησαν ο Πολιτισμός, η Δημοκρατία και οι Επιστήμες».

Keywords
Τυχαία Θέματα