«Εσβησε» η εμπνεύστρια του Cosmopolitan

Η συγγραφέας, εκδότρια, επιχειρηματίας και επί 32 χρόνια αρχισυντάκτρια του γνωστού γυναικείου περιοδικού Cosmopolitan, Έλεν Γκέρλι Μπράουν, άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης σε ηλικία 90 ετών.

Η Έλεν Γκέρλι Μπράουν το 1962, κυκλοφόρησε το βιβλίο «Sex and the Single Girl», το οποίο έγινε μπεστ σέλερ, ενώ κυκλοφόρησε σε 28 χώρες και μεταφράστηκε σε 16 γλώσσες. Τρία χρόνια αργότερα ανέλαβε την θέση της αρχισυντάκτριας

στον εκδοτικό οίκο Hearst και παρέμεινε στη θέση αυτή έως το 1997.

Επί των ημερών της, το Cosmopolitan γνώρισε τεράστια επιτυχία. Η ίδια έλεγε ότι στόχος της ήταν να δείξει στις αναγνώστριες «πώς να κερδίσουν τα πάντα στη ζωή τους: τα χρήματα, την αναγνώριση, την επιτυχία, τους άνδρες, το κύρος, την εξουσία, την αξιοπρέπεια…».

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ απέτισε φόρο τιμής στη Μπράουν, λέγοντας ότι η πόλη «έχασε μία πρωτοπόρο, που αναμόρφωσε όχι μόνο ολόκληρη τη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης, αλλά την κουλτούρα του έθνους». «Ήταν πρότυπο για εκατομμύρια γυναίκες», σημείωσε ο Μπλούμπεργκ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα