Εσφιγμενίτες στο «Π» τώρα: Θα γίνει ολοκαύτωμα στο Άγιο Όρος – Θα πέσουμε μέχρις ενός

Του Γιάννη Ντάσκα

«Θα παλέψουμε εδώ με κάθε μέσο και μέχρι θανάτου. Να φύγουμε απο το Άγιο Όρος αποκλείεται»

Αυτή τη δήλωση μας έκανε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του πριν λίγο ο ιερομόναχος Σάββας,ένας απο τους 200 ζηλωτές-υπερασπιστές της Μονής Εσφιγμένου στο Αγιο Ορος.

Οι ζηλωτές δέχθηκαν σήμερα επίθεση της Αστυνομίας στο Κονάκι των Καρυών.

«Μας επιτέθηκαν αστυνομικοί με ένα διαβολάκι το οποίο έβαλαν να σπάσει την πόρτα.Του ρίξαμε καύσιμα πάνω του και υποχώρησαν αλλά γνωρίζουμε οτι θα ξανακάνουν προσπάθεια να καταλάβουν την Μονή,το Κονάκι και να μας διώξουν απο εδώ. Εχουν βάλει μπροστά τη μηχανή εκδίωξης, θέλουν να πάρουν πολλά χρήματα απο το ΕΣΠΑ αλλά είμαστε όλοι οι ζηλωτές αποφασισμένοι να προσφέρουμε τη ζωή μας στο Θεό για τον οποίο ήρθαμε εδώ άλλωστε» μας είπε ο ιερομόναχος και κατηγόρησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο πίσω απο τη νέα επίθεση.

-Γιατί δεν φτιάχνουν άλλο Κονάκι και άλλο τόπο για εκείνους που πήγαν στη Δικαιοσύνη; τον ρωτήσαμε

Και απάντησε:

-Έχουν και Κονάκι και δυνατότητες.Θέλουν όμως να διώξουν εμάς τους ζηλωτές ,είτε ζωντανούς,είτε νεκρούς απο το Αγιο Ορος. Ζωντανοί τους βεβαιώνουμε οτι δεν πρόκειται να φύγουμε.Είμαστε αποφασισμένοι για ολοκαύτωμα. Ας το επιχειρήσουν λοιπόν στο όνομα της Παναγίας,όπως λένε!

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία με την παρουσία Εισαγγελέα ετοιμάζει νέα προσπάθεια «αποβολής» των ζηλωτών σε μια προσπάθεια που ανεξάρτητα απο το αν στηρίζει κανείς τους Εσφιγμενίτες ή όχι έχει εξελιχθεί σε δυσφημιστική αθλιότητα για το Άγιο Όρος.

Είναι αδιανόητες τέτοιες πράξεις βίας «για του Χριστού την πίστη την Αγία και του Αγίου Όρους τον έλεγχο απο το Θρόνο»

Keywords
Τυχαία Θέματα