ΕΡΤ:Δευτέρα η απόφαση του ΣτΕ-Ψίθυροι από Παπούλια…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Τη Δευτέρα θα αποφασίσει τελικά το Συμβούλιο Επικρατείας αν θα διατάξει ή όχι την επαναλειτουργία της ΕΡΤ μέχρι τουλάχιστον την ψήφιση του νόμου που θα καταθέσει τη Δευτέρα η Κυβέρνηση.

Αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι το Συμβούλιο Επικρατείας θα αποφάσιζε σήμερα αν με προσωρινή διαταγή θα διέτασσε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ , όπως ζητήθηκε με την αίτηση προσωρινής διαταγής από την πλευρά της ΕΡΤ.

Όμως

όπως έγινε γνωστό κατατέθηκε στο Συμβούλιο Επικρατείας και παρέμβαση υπερ της προσφυγής και από την πλευρά του Συμβουλίου Επικρατείας ο πρόεδρος κ.Μενουδάκος έκανε γνωστό ότι απόφαση θα ληφθεί τη Δευτέρα.

Ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι «κύκλοι» του προέδρου της Δημοκρατίας δήλωναν πως θέση της προεδρίας είναι ότι ναι μεν υπογράφεται αναγκαστικά το σχετικό διάταγμα για την αναστολή λειτουργίας αλλά η ΕΡΤ θα έπρεπε μέχρι την ψήφιση του νόμου να είναι ανοιχτή.

Θα ψηφιστεί σίγουρα το νομοσχέδιο που θα καταθέσει τη Δευτέρα η Κυβέρνηση;

Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει το νομοσχέδιο και θα επιμείνει όπως ακριβώς το δήλωσε στο ΕΒΕΑ ο πρωθυπουργός και πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ.Βενιζέλος ήταν κάθετος και σήμερα ότι «πίσω δεν μπορεί να κάνει και δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο». Την ίδια θέση έχει και ο Φώτης Κουβέλης από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ.

Οπότε τη Δευτέρα το απόγευμα μετά και την αποτυχημένη συνάντηση του κ.Κουβέλη με τον Υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του κ.Σαμαρά,τον κ.Δημ.Σταμάτη θα κριθεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αν η κυβέρνηση θα συνεχίσει ανεξάρτητα από την τύχη του νομοσχεδίου η θα διαλυθεί με αφορμή(όχι και αιτία…) το νομοσχέδιο και θα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές ίσως και εντός του Ιουλίου.

Υπήρχε πληροφορία ότι πιθανόν τη Δευτέρα να καταλήξει η σύσκεψη των αρχηγών σε διαφωνία για την ΕΡΤ αλλά να δηλωθεί ότι η κυβέρνηση παραμένει μέχρι ορισμένο χρονικό διάστημα(π.χ. Σεπτέμβριο) και πάντως ΠΡΙΝ από τις γερμανικές εκλογές.

Για πολλούς λόγους τα τρία Κόμματα εξουσίας επιθυμούν να έχουν την πρωτοβουλία και να εξασφαλίσουν στήριξη του γαλλογερμανικού άξονα, ρητή και έμπρακτη πριν τις γερμανικές εκλογές ώστε να δεσμευθεί και η Μέρκελ απέναντι στη φημολογία ότι μετά τις γερμανικές εκλογές τις οποίες θα σκληρύνει μέχρι …αγριότητα και εξόδου από το ευρώ τη γραμμή της απέναντι στην Ελλάδα…

Keywords
Τυχαία Θέματα