Ερντογάν: Γίνεται απόπειρα δολοφονίας της κυβέρνησης

Για απόπειρα δολοφονίας της ίδιας της χώρας έκανε λόγο ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που αμαυρώνει την τουρκική κυβέρνηση.

Οι συμμορίες άπλωσαν τα δίχτυα τους στη δικαιοσύνη και την αστυνομία

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα διαλύσει «τις παρακρατικές συμμορίες που δρουν στους κόλπους της δικαιοσύνης και της αστυνομίας, υπονομεύοντας το μέλλον της χώρας».

«Υπήρξε μια απόπειρα δικαστικού πραξικοπήματος στην Τουρκία, που έδρασε οργανωμένα και με ιεραρχία. Υπήρξε μια προσπάθεια να πάρουν

την κυριαρχία από τον λαό και να την μεταφέρουν στη δικαστική εξουσία», τόνισε ο Ερντογάν.

Επιπλέον, ο Τούρκος Πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ακόμα ότι έλαβε μια επιστολή συμφιλίωσης από τον αυτοεξόριστο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που έχει αποκτήσει μεγάλη επιρροή στην τουρκική αστυνομία και το δικαστικό σώμα. Ο Πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιούλ κάλεσε το τελευταίο να να παραμείνει αμερόληπτο και δίκαιο.

«Αν υπάρχει κάτι θετικό από αυτήν την ιστορία είναι ότι ο λαός είδε τι μπορεί να κάνει μια παράνομη οργάνωση η οποία κατάφερε να διεισδύσει εντός του κράτους», σχολίασε για τον Γκιουλέν ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ παρά της προσπάθειες της κυβέρνησης να κατευνάσει τα πνεύματα, πληθαίνει το κίνημα αμφισβήτησής της. Συμβολικά οι διαδηλωτές επιδεικνύουν στις κάμερες κουτιά παπουτσιών, μέσα στα οποία η αστυνομία φέρεται να βρήκε εκατομμύρια που προορίζονταν για στελέχη της κυβέρνησης Ερντογάν. Οι διαδηλώσεις τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και άλλες μεγάλες πόλεις.

The post Ερντογάν: Γίνεται απόπειρα δολοφονίας της κυβέρνησης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα