Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Παράνομη η εκπομπή σήματος της ΕΔΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ως παράνομη και αντισυνταγματική πράξη χαρακτήρισαν την εμφάνιση του σήματος της «Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης» ( ΕΔΤ) μέσα από τις συχνότητες της παλαιού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Όπως τόνισαν, η εκπομπή του σήματος της ΕΔΤ δεν συνιστά συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ καθώς δεν υπάρχει ραδιοφωνία, ιστότοποι, ενημερωτικό πρόγραμμα.

«Μετά το μαύρο της ΕΡΤ, η κυβέρνηση επιχειρεί και την

ιδιωτικοποίησή της», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, δηλώνοντας πως πρόκειται να γίνει αίτηση στο ΣτΕ για σύγκληση της Επιτροπής Αναστολών λόγω μη συμμόρφωσης της κυβέρνησης με την προηγούμενη απόφαση.

Παράλληλα, προανήγγειλε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου αλλά και πολιτικών προϊσταμένων, για παραβίαση της νομοθεσίας, αγωγές για ακύρωση των απολύσεων, δικαστική προσφυγή για αναστολή λειτουργίας της ΕΔΤ από τις συχνότητες της ΕΡΤ και καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για το μη δηλωθέν προσωπικό που απασχολείται στην «Ελληνική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

Με την σειρά του, ο πρώην Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης εξέφρασε ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκπέμπει η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση», μιλώντας για «θεσμική εκτροπή».

Τέλος οι εργαζόμενοι επισήμαναν πως η πρόταση της κυβέρνησης για το λουκέτο της ΕΡΤ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έστειλε στην τρόικα, θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της χώρας κατά τουλάχιστον 118 εκατ. ευρώ με τις αποζημιώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα