ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ

Μικρή ήταν , τελικά, η συμμετοχή των πολιτών στις σημερινές εκδηλώσεις εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Σιγά σιγά οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της πρωτεύουσας ανοίγουν και οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους αποχώρησαν χωρίς παρατράγουδα.

Με κεντρικό σύνθημα "κανείς μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε", ξεκίνησε μίγο μετά τις 10 το πρωί από την πλατεία Κοτζιά η πορεία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ

και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας. Η περιορισμένη συμμετοχή είχε ως αποτέλεσμα η διαδήλωση να φθάσει σύντομα μέχρι το Σύνταγμα και να διαλυθεί.

Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε από το Μουσείο η πορεία αριστερών οργανώσεων, αναρχικών και ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το συγκεκριμένο κομμάτι των διαδηλωτών παρέμεινε αρκετή ώρα στο Σύνταγμα χωρίς να υπάρξουν έκτροπα παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές στο περίπτερο της ΔΗΜΑΡ.

Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους, κατά την αποχώρησή τους, έβαλαν φωτιά σε προεκλογικό περίπτερο του κόμματος «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» το οποίο βρισκόταν στο πεζοδρόμιο της πλατείας απέναντι από την αφετηρία του τραμ.

Η φωτιά σβήστηκε από άντρες της Πυροσβεστικής, ενώ το περίπτερο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Αίσθηση προκάλεσε ομάδα πολιτών που κρατώντας πλακάτ που ανέγραφαν «Όχι Ναζί στη Βουλή» παρατάχτηκε μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και διαμαρτυρήθηκε για την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα