Έρευνες στη Συρία για τον εντοπισμό των πιλότων του μαχητικού

Πολεμικά αεροσκάφη της Συρίας και πλοία του Πολεμικού της Ναυτικού διεξάγουν σήμερα επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό των δύο Τούρκων πιλότων των οποίων το μαχητικό κατερρίφθη στη Συρία, μετέδωσε ο φιλο-κυβερνητικός τηλεοπτικός στθμός al-Dunia που εδρεύει στην Δαμασκό.

Η Συρία παραδέχτηκε αργά χθες το βράδυ ότι κατέρριψε το αεροσκάφος ενώ η Τουρκία–που είναι μέλος του ΝΑΤΟ–προειδοποίησε ότι θα λάβει όλα “τα απαραίτητα μέτρα” ύστερα από το περιστατικό.

Οι έρευνες διεξάγονται κοντά σε περιοχές της Λατάκειας, παραθαλάσσιας συριακής

επαρχίας.

Ο σταθμός, επικαλούμενος εκπρόσωπο του συριακού στρατού, ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό και των δύο χωρών συνεργάζεται στις έρευνες εντοπισμού των πιλότων.

Πρώην αξιωματούχος του συριακού στρατού, που βρίσκεται στη Βηρυτό, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι διαθέτει πληροφορίες πως τα συριακά στρατεύματα που κατέρριψαν το μαχητικό θεώρησαν ότι επρόκειτο για έναν ακόμη Σύρο πιλότο που αυτομολεί με το αεροσκάφος του στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα, συγκρούσεις ξέσπασαν και σήμερα ανάμεσα στις συριακές δυνάμεις και σε αντικαθεστωτικούς στην βόρεια επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με ακτιβιστές.

“Τα συριακά στρατεύματα χρησιμοποιούν ελικόπτερα και πυρπολούν εκτάσεις για να εντοπίσουν τα κρησφύγετα των ανταρτών”, είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο ακτιβιστής Χεϊτάμ αλ Αμπντάλα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα εξαπολύουν επιθέσεις στα ανατολικά της χώρας και σε προάστια της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Keywords
Τυχαία Θέματα