Έρχεται το “κόμμα των ανεξάρτητων”

Στη σύσταση αυτόνομης Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν άμεσα και στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα που θα κινείται «στα Αριστερά του ΠΑΣΟΚ» είναι έτοιμοι να προχωρήσουν βουλευτές που προέρχονται από το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ήδη οι δύο πρώτοι έχουν βρεθεί και είναι οι προσφάτως ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης της ΔΗΜΑΡ και Μιχάλης Κασσής του ΠΑΣΟΚ

και αναζητούνται άλλοι
τρεις.

Ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι για τη σύσταση αναγνωρισμένης Κ.Ο. απαιτούνται είτε 5 ανεξάρτητοι βουλευτές, είτε 10 που να έχουν διαγραφεί από τα κόμματα που εκλέχτηκαν. Γι’ αυτό και οι κύριοι Κασσής και Μιχελογιαννάκης ανεξαρτητοποιήθηκαν, ώστε για την επίτευξη του σχετικού στόχου να αναζητούν 3 κι όχι 8 συναδέλφους τους.

Οι επαφές με άλλους έχουν προχωρήσει, βρίσκονται σε καλό σημείο κι αναμένονται εξελίξεις από μέρα σε μέρα, ώστε να μην τους προλάβει η διαφαινόμενη «καταιγίδα διαγραφών» μετά την ψήφιση του «Μνημονίου 3».

Σε ένα τέτοιο εγχείρημα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα μπορούσαν να συμμετάσχουν βουλευτές όπως ο Θόδωρος Παραστατίδης του ΠΑΣΟΚ και οι Οδυσσέας Βουδούρης και Γιάννης Πανούσης της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι δημοσίως έχουν ταχθεί κατά των υπό ψήφιση μέτρων.

Και βεβαίως υπάρχουν πάντοτε οι κοινοβουλευτικοί … υπαρχηγοί των «βαρόνων» του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Μάρκος Μπόλαρης του Ανδρέα Λοβέρδου και ο Γιάννης Κουτσούκος του Κώστα Σκανδαλίδη, οι οποίοι, ανάλογα βεβαίως, με τις διαθέσεις των «αρχηγών» τους ενδέχεται να πάρουν μέρος στο νέο εγχείρημα.

Μην λησμονούμε ότι τα κίνητρα είναι ισχυρά: Κοινοβουλευτική ομάδα αναγνωρισμένη από τον Κανονισμό της Βουλής παίρνει μέρος στις συζητήσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην Εθνική Αντιπροσωπεία και το σημαντικότερο χρηματοδοτείται ως κόμμα από το κράτος! Κι ας μην έχει (ακόμα) ουσιαστικό αρχηγό…

Πηγή: www.lykavitos.grTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα