Επίθεση Ερντογάν κατά Γερμανού Προέδρου

Στο στόχαστρο του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ισραηλινού Σιμόν Πέρες, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε επίσημα την Τουρκία και είχε συνομιλίες με την πολιτική της ηγεσία και πολλούς πανεπιστημιακούς.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε το Γερμανό πρόεδρο ότι «λέει ψέματα», μιλώντας σε σπουδαστές πανεπιστήμιου της Άγκυρας, καθώς είχε δηλώσει ότι «τρόμαξε και ταράχτηκε» όταν είδε στην τηλεόραση τις τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις «να καταδιώκουν άγρια τους διαδηλωτές».

«Κάθε άλλο»

απάντησε στον Τούρκο πρωθυπουργό χθες ο πρόεδρος Γκάουκ, λέγοντας: «Μάλιστα ήμουν πολύ συγκρατημένος. Δεν επινόησα τίποτε», ενώ πρόσθεσε ότι στην Άγκυρα συνομίλησε «όχι μόνο με εκείνους που κυβερνούν αλλά και με εκείνους που κυβερνιούνται».

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας επιπλέον ανέφερε ότι: «Είχα την ευκαιρία να σχολιάσω κρίσιμης σημασίας για την κοινωνία θέματα, κάτι που είναι πολύ φυσικό μεταξύ φίλων».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν πολιτικοί φίλοι και συνεργάτες του Ερντογάν, στον Τούρκο πρωθυπουργό «δεν άρεσε καθόλου αυτή η συμπεριφορά» του Γερμανού προέδρου.

Στο μεταξύ ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά για τον Γκάουκ:«Ένας πρόεδρος πρέπει να φέρεται ως πρόεδρος.Φοβούμαι ότι ονειρεύεται ότι είναι ακόμη πάστορας, γιατί ήταν πραγματικά κάποτε πάστορας και φαίνεται ότι ακόμη βλέπει τα πράγματα σαν πάστορας».

The post Επίθεση Ερντογάν κατά Γερμανού Προέδρου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα