Επιτέλους! Δεν μας ζάλισαν τα…φρύδια με το “Καθήκον”

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Eπιτέλους και δυο υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι που ομιλούν ευθέως για ευθιξία και παραιτούνται από τη θέση τους μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.
Ως τώρα όλοι μας ζάλιζαν τα …φρύδια μετά από διώξεις με αθλιότητες του τύπου “δεν με αγγίζει η λάσπη γιατί υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον και με περιβάλλει με εμπιστοσύνη η κυβέρνηση της οποίας στρατιώτης και μόνο είμαι” και άλλα κολοκύθια στα πάτερα.
Οι κ.κ. Αθανασόπουλος και Μέργος, ο πρώτος γενικός διευθυντής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και ο δεύτερος Γενικός Γραμματέας

του Υπουργείου Οικονομικών παραιτήθηκαν μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους ως μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Η δίωξη αφορά “δουλειά” της ΔΕΗ με τον όμιλο Μυτιληναίου του 2007.
Ο κ.Αθανασόπουλος προς τιμήν του επικαλείται την έλλειψη εμπιστοσύνης από τις πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στις αποκρατικοποιήσεις καθώς πια θα είναι υπόδικος και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος, αν βέβαια η δίωξη επαληθευτεί και με παραπεμπτικό βούλευμα.
Ο κ.Μέργος με τη δήλωσή του προχωρεί ένα ακόμα βήμα παραπέρα και πιθανολογώντας άγρια μπλεξίματα με την δίωξη διαχωρίζει τη θέση του από εκείνους που αποφάσισαν τη “δουλειά” και σπεύδει να διευκρινίσει ότι ΔΕΝ μετείχε στη συνεδρίαση που έκλεισε τη “δουλειά” με τον Μυτιληναίο

Γράφει επί λέξει ο κ.Μέργος στην επιστολή παραίτησης:«η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην Δ.Σ. της ΔΕΗ, του οποίου υπήρξα μέλος, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών…

…Σημειωτέον ότι δεν συμμετείχα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ και ως εκ τούτου δεν συμμετείχα ούτε στη λήψη της σχετικής απόφασης. Θεωρώ, συνεπώς, ότι ανεξαρτήτως της ουσίας της υποθέσεως, η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου είναι νόμω και ουσία αβάσιμος».

Η δίωξη κατά του Δ.Σ. της ΔΕΗ ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Προφανώς όμως κάποιοι ήξεραν νωρίτερα ότι έρχεται ο δικαστικός κεραυνός και στο επόμενο φύλλο του “Π” θα δείτε λεπτομέρειες από άθλια, εκφοβιστική επίθεση που δεχθήκαμε.

Βρισκόμαστε στα 2013 και η δίωξη αφορά υπόθεση του 2007. Μπορεί ο Όμιλος Μυτιληναίου να μας βρει κοινούς θνητούς των οποίων οι υποθέσεις φτάνουν σε αυτό το στάδιο έξη(6) ολόκληρα χρόνια μετά την πράξη;
Φυσικά θα επανέλθουμε και φυσικά θα προσφύγουμε και στη Δικαιοσύνη και σε κάθε ευρωπαϊκό αρμόδιο όργανο για την ιταμή, άθλια, εκφοβιστική επίθεση κατά των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας στην ελεύθερη διακίνηση ειδήσεων και σχολίων, όταν μάλιστα αυτές αφορούν οργανισμούς (ΔΕΗ) που επιβιώνουν πίνοντας κυριολεκτικά αίμα από το κοινωνικό σύνολο.

Keywords
Τυχαία Θέματα