Επιστολή Γερμανών βιβλιοπώλων σε Σαμαρά: Μην καταργείτε την ενιαία τιμή του βιβλίου

Στην κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου κάνει αναφορά τόσο ο γερμανικός Σύνδεσμος Εκδοτών και Βιβλιοπωλών όσο και το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού, με επιστολές που έστειλαν προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας τη διατήρηση της ενιαίας τιμής.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», επισημαίνει ότι πρόκειται για μέτρο το οποίο ζήτησαν οι Βρυξέλλες στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων για

την απελευθέρωση της αγοράς. Παράλληλα, το θέμα θα συζητηθεί και στην Παρισινή Σύνοδο για τον Πολιτισμό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Απριλίου.

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε ο γερμανικός Σύνδεσμος προς τον Α. Σαμαρά και τους υπουργούς Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο πρόεδρος Χάινριχ Ριτμούλερ προειδοποιεί για κίνδυνο πλήρους κατάργησης της καθορισμένης τιμής στα βιβλία, η οποία ενδεχομένως να οδηγήσει τα μικρά βιβλιοπωλεία της χώρας σε λουκέτο, ενώ περιγράφει τις θετικές επιπτώσεις από την εφαρμογή της ενιαίας τιμής στη Γερμανία.

Τέλος ο κ. Ριτμούλερ εκφράζει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο πολιτιστικής υποβάθμισης.

The post Επιστολή Γερμανών βιβλιοπώλων σε Σαμαρά: Μην καταργείτε την ενιαία τιμή του βιβλίου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα