Επιστολή διαμαρτυρίας των ανασφάλιστων πιλότων της Ryαnair

Τις στολές, τις ταυτότητες, τα μεταφορικά ακόμα και τη διαμονή τους καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους οι πιλότοι της Ryanair όπως αποκαλύπτεται σε επιστολή που έστειλαν προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ιρλανδίας διαμαρτυρόμενοι για τις εργασιακές τους συνθήκες.

Στην ίδια επιστολή αποκαλύπτεται,

ακόμη, ότι δουλεύουν ανασφάλιστοι, εκτός κι αν έχουν ιδιωτική ασφάλιση, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της εταιρίας κάθε πιλότος έχει νομική και ηθική υποχρέωση να μην πετάξει αν κρίνει ότι για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι σε θέση να κάνει τη δουλειά του.

Η αποστολή της επιστολής έχει προκαλέσει αντιδράσεις ανάμεσα στους πιλότους και τη διοίκηση της Ryanair καθώς η πολιτική της χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρίας είναι να αντιμετωπίζει τους πιλότους περισσότερο ως «εξωτερικούς συνεργάτες», παρά ως υπαλλήλους.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, πάντως, διαψεύδει τις καταγγελίες αναφέροντας ότι όταν οι πιλότοι δεν είναι σε καλή κατάσταση δηλώνουν αδυναμία να πετάξουν και η θέση τους καλύπτεται από άλλους πιλότους που βρίσκονται σε ετοιμότητα καθημερινά, ακριβώς για αυτόν τον λόγο.

Η εταιρεία προειδοποιεί, τέλος, ότι όποιος πιλότος υπογράψει την εν λόγω επιστολή, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο απόλυσης με το σκεπτικό ότι πρόκειται για αβάσιμους ισχυρισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα