Επιμένει η κυβέρνηση-Συλλαλητήριο στις 12 στην Αγία Παρασκευή

Του Γιάννη Ντάσκα

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της ΕΡΤ.Αυτή η κατάσταση ως είχε έφτασε στο τέλος της και με το νομοσχέδιο που σήμερα κατατίθεται θα εξυγιανθεί και θα λειτουργεί στα πρότυπα ξένων δημόσιων ΜΜΕ.Μέχρι σήμερα εάν μαζέψει κανείς τις καταγγελίες των Κομμάτων που κάθε φορά ήταν στην Αντιπολίτευση θα φρίξει. Όλα κατήγγειλαν και καταγγέλλουν άθλιο τρόπο λειτουργίας,αδιαφάνεια,κακοδιαχείριση.Ξαφνικά εγινε

καλή η λειτουργία και η διαχείριση;»
Αυτό μας είπε και σήμερα το πρωί ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος.
Στην παρατήρηση οτι υπάρχουν σοβαρότατες αντιδράσεις απο κοινωνικούς φορείς και την κοινή γνώμη μας είπε οτι η Κυβέρνηση θεωρεί πως έχει το μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης με το μέρος της και πως οι φορείς που αντιδρούν είναι οι ίδιοι που διατηρούν επι δεκαετίες το στάτους αυτό στη χώρα παρότι με επιμέρους τοποθετήσεις το επικρίνουν ως υπεύθυνο για την πολυεπίπεδη κρίση που μαστίζει τη χώρα.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί μέλη και λαό σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Η δημόσια τηλεόραση έχει κοντά 3.000 εργαζόμενους όμως η κοινή γνώμη γνωρίζει οτι η δημόσια τηλεόραση είναι ο Σπύρος Πάπαδόπουλος να τρώει,να πίνει και να χρυσοπληρώνεται, η Στάη,η Γαβρά και άλλοι καμιά δεκαριά τα τελευταία 30 χρόνια.
Δεν γνωρίζει δημοσιογράφο της ΕΡΤ που να παραιτήθηκε γιατί δεντον άφηναν να κάνει τη δουλειά του,δεν γνωρίζει δημοσιογράφο της ΕΡΤ που να πρωταγωνίστησε στο ξεσκέπασμα κάποιου σοβαρού σκανδάλου,να είναι μάρτυρας σε ανάλογες δίκες λόγω των ερευνών του.
Στην ΕΣΗΕΑ είμαστε μέλη χωρίς να καταγγελθούμε ποτέ και στις αποφάσεις της θα πειθαρχήσουμε αλλά δεν συμφωνούμε με όλα κιόλας.
Θα ήταν πολύ πιο πειστική η ΕΣΗΕΑ αν είχε αντιδράσει σοβαρά με νομικές παραστάσεις και άλλους τρόπους στις αποκαλύψεις τεραστίων σκανδάλων στην ΕΡΤ.Αν παρακολουθούσε και αντιδρούσε ανάλογα στις εμπλοκές μελών της σε όζουσες υποθέσεις και στην ΕΡΤ και αλλού.
Φυσικά και δεν πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ ιδιαίτερα καθώς τον τελευταίο καιρό των μη μονοκομματικών κυβερνήσεων ορισμένοι έδειξαν ικανότητα στη διαχείριση δημοσιογραφικών θεμάτων.
Εάν εξυγιανθεί πραγματικά και λειτουργεί ,όπως σε μεγάλες χώρες(Βρετανία,Γερμανία,Ιταλία,Γαλλία κλπ) θα είναι κέρδος για την κοινή γνώμη αλλά αν απλώς μειωθεί το προσωπικό και γίνει κομματικό όργανο τότε δεν θα πάει μακριά.

Keywords
Τυχαία Θέματα