Επιχειρησιακός αρχηγός ο Κασιδιάρης – Εκπαίδευε τους Χρυσαυγίτες

Ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το κατηγορητήριο ως ο επιχειρησιακός αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Οι ανακριτές που έχουν αναλάβει την υπόθεση συνέταξαν τα κατηγορητήρια βάσει των οποίων θα απολογηθούν οι συλληφθέντες και σύμφωνα με αυτά: Η δομή και η ιεραρχία της “εγκληματικής οργάνωσης” είχε βασιστεί πάνω στο καταστατικό της Χρυσής Αυγής

το οποίο έχει κατατεθεί στις διωκτικές αρχές και το οποίο βρήκε πλήρη εφαρμογή -κατά τις διωκτικές αρχές πάντα- στην υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επικεφαλής ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος με υπαρχηγό τον Χρήστο Παππά οι οποίοι έδιναν τις εντολές τις οποίες “κατέβαζε προς τα κάτω” ο επιχειρησιακός αρχηγός -όπως αποκαλούν- το βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

Το κατηγορητήριο επιφυλάσσει αυτό το ρόλο στον κ. Κασιδιάρη καθώς όπως αναφέρει ήταν αυτός που είχε αναλάβει τη στρατιωτική εκπαίδευση των μελών, αλλά και τις εξετάσεις για να ενταχθούν στο στενό πυρήνα κάποια από αυτά τα μέλη.

Κάτω από τον επιχειρησιακό αρχηγό, σύμφωνα με τις αρχές, υπήρχαν οι βουλευτές οι οποίοι είχαν το ρόλο του περιφερειακού διοικητή και στους οποίους αναφέρονταν οι τοπικοί πυρηνάρχες, δηλαδή οι επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων όπως παραδείγματος χάριν της Νίκαιας ή του Περάματος.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο το καταστατικό επιβεβαιώνεται πλήρως από τον τρόπο δράσης στην υπόθεση της Νίκαιας όπου μετά τη δολοφονία φέρεται ο Ρουπακιάς να ενημερώνει τον Πατέλη (επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας), εκείνος το βουλευτή Λαγό και εκείνος με τη σειρά του τους Μιχαλολιάκο και Παναγιώταρο. Όπως αναφέρει μάλιστα ακολούθησε ένα μπαράζ τηλεφωνημάτων μεταξύ χαμηλόβαθμων στελεχών.

Τα τηλέφωνα αυτά πάντως δεν φαίνεται να έχουν καταγραφεί και να υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διασταύρωση για το τι ειπώθηκε μεταξύ των βουλευτών και του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, από την πλευρά των κατηγορουμένων, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ο Γιάννης Λαγός είναι υπεύθυνος για τις μετακινήσεις του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και πως ούτως ή άλλως μιλούσε μαζί του τα βράδια για να κανονιστεί το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας καθώς και ο αριθμός των αστυνομικών που θα ζητούσε προς φύλαξη από το τμήμα προστασίας υψηλών προσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα