Επέστρεψε και πάλι ο Αστερίξ

Κυκλοφόρησε σήμερα ο νέος Αστερίξ έπειτα από οχτώ χρόνια απουσίας του.

Ο Γαλάτης πολεμιστής έχοντας πάντα στο πλευρό του, τον φίλο του Οβελίξ επιστρέφει με μια νέα περιπέτεια που θα μας συναρπάσει με προορισμό την Σκωτία αυτή τη φορά, βοηθήσει τους Πίκτες να διώξουν τον κατακτητή.

Αυτό είναι το 35ο άλμπουμ της σειράς με τις περιπέτειες μυστακοφόρου Γαλάτη, και ονομάζεται «Αστερίξ στους Πίκτες» ενώ είναι το πρώτο που κυκλοφορεί χωρίς την επιμέλεια του σχεδιαστή του, Αλμπέρ Ουντερζό.

Συνολικά

κυκλοφορεί σε 15 χώρες και σε 23 γλώσσες μεταξύ των οποίων στα σκωτσέζικα, στα γαλλικά και στα καταλανικά.

Οι περιπέτειες του Αστερίξ έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα 352 εκατομμύρια τεύχη σε όλον τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε 111 γλώσσες και διαλέκτους.

Όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο δέχτηκαν με ενθουσιασμό την επιστροφή του.

Παράλληλα έχουμε και νέο συγγραφικό δίδυμο τον σεναριογράφο Ζαν-Ιβ Φερί και τον σκιτσογράφο Ντιντιέ Κονράντ.

Η εφημερίδα Libre Belgique υπογραμμίζει ότι το νέο δίδυμο κατόρθωσε να συλλάβει «όχι μόνο το ύφος, αλλά και το πνεύμα της σειράς» ενώ η γερμανική Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ αν και θεωρεί ότι «δεν έχει επιτευχθεί ένα απολύτως επιτυχημένο πάντρεμα της παράδοσης με την καινοτομία» καταφέρνει να παρουσιάσει μια «τέλεια χορογραφία» γεγονός που μαρτυρά ότι «έχουν μελετήσει με ακρίβεια τις κλασσικές περιπέτειες του Αστερίξ».

Ωστόσο, στη Σκωτία αρκετοί εθνικιστές έλαβαν το νέο άλμπουμ ως μια ένδειξη αλληγορίας του αγώνα τους, για την ανεξαρτησία τους από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενόψει του δημοψηφίσματος που αναμένεται να διεξαχθεί του χρόνου.

Στο πλαίσιο της προώθησης του άλμπουμ, ο Φέρι όταν επισκέφτηκε τη Σκωτία, αρνήθηκε ότι είχε αυτόν το σκοπό όταν έγραφε το σενάριο του.

The post Επέστρεψε και πάλι ο Αστερίξ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα