Ένταση και χημικά έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σήμερα το πρωί, όταν μια ομάδα από καθηγητές από τη Λάρισα και την Αθήνα αιφνιδίασαν τους φύλακες του υπουργείου, εισέβαλαν στο εσωτερικό κατευθείαν και οι φύλακες κατέβασαν τα ρολά, εγκλωβίζοντάς τους.

Υπενθυμίζουμε ότι καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες διαμαρτύρονταν για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας που-όπως

αναφέρουν μαρτυρίες- απώθησαν τους συγκεντρωμένους με χημικά.

Έξω από το υπουργείο βρίσκονται και καθαρίστριες που υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έγιναν δεκαπέντε προσαγωγές διαδηλωτών ενώ στην ΓΑΔΑ οδηγείται και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης.

Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν έξω από το υπουργείο, όπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει για τις 13:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο, το οποίο είναι πιθανό να επισκεφθεί σήμερα κλιμάκιο της τρόικας.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση έχει απευθύνει και η ΠΟΕΟΤΑ.

«Έχουμε την τιμή να είμαστε οι πρώτοι που θα βγούμε στην ανεργία» είπε σαρκαστικά η πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου φυλάκων σχολικών κτιρίων, Αναστασία Τσουμέα, μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση μετά την ένταση και τις προσαγωγές έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Αυτό που μας εξοργίζει είναι ότι οι φύλακες έχουν λοιδορηθεί ότι δεν ήταν απαραίτητοι αλλά τώρα έχουν μπει από την πίσω πόρτα στα σχολεία επιστάτες» κατήγγειλε η κ.Τσουμέα που υποστήριξε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν προσαγωγές ενώ οι σχολικοί φύλακες διαδήλωναν ειρηνικά.

The post Ένταση και χημικά έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα