Έντονες αντιδράσεις ΔΟΕ για το «παρουσιολόγιο» των δασκάλων

Αντιδρά η η Διδασκαλική Ομοσπονδία στη θεσμοθέτηση του Βιβλίου Παρουσίας Προσωπικού και του Ατομικού Δελτίου Παρουσίας Προσωπικού ζητώντας άμεσα συνάντηση με το υπουργείου Παιδείας για να διευθετηθεί το ζήτημα.

«Η προσέλευση και η αποχώρηση των εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες δεν υπήρξε ποτέ ανεξέλεγκτη. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι ο κλάδος των εκπαιδευτικών δεν φοβάται τον οποιονδήποτε έλεγχο, πολύ δε περισσότερο αυτόν που αφορά τη φυσική του παρουσία στα σχολεία. Εξάλλου, η απουσία του εκπαιδευτικού γίνεται

άμεσα αισθητή στους μαθητές, στους γονείς και στους συναδέλφους του» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Το συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τους δασκάλους κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου για έλλειψη αυτοκριτικής αλλά και τακτικές αιφνιδιασμού που χρησιμοποιεί.

Επιπρόσθετα, κάνει αναφορά και σε άλλα προβλήματα του κλάδου, καταλήγοντας στο ότι «το ΔΣ της ΔΟΕ ζητά άμεση συνάντηση εργασίας μαζί σας με στόχο την επίλυση των προβλημάτων εκφράζοντας την έκπληξή του αλλά και τη δυσαρέσκειά του διότι μέχρι σήμερα δεν αναλάβατε ως οφείλατε αυτή την πρωτοβουλία ενημέρωσης και συνεργασίας».

The post Έντονες αντιδράσεις ΔΟΕ για το «παρουσιολόγιο» των δασκάλων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα