Εντατικές συζητήσεις στο Μαξίμου εν όψει της Τρόικα

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιείται στο Μαξίμου προκειμένου να υπάρξει κάποια προσπάθεια για συμβιβασμό εν όψει της συνάντησης του κ. Σαμαρά με τα μέλη της Τρόικα. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη συμμετέχουν ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Γιάννης Σταϊκούρας καθώς και οι κ.κ Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Σταύρος Παπασταύρου.

Η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τους αρμόδιους της Τρόικα θα γίνει στις 19:30 και έτσι αυτή την στιγμή, οι Υπουργοί θα ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό για όλες τις λεπτομέρειες περί διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο ζήτημα είναι το πρόγραμμα για τη κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων καθώς, η Τρόικα από τη μεριά της εμμένει σε λεπτομερή χρονική και ποσοτική καταγραφή των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν.

Η Τρόικα ζητά ένα σχέδιο που να μπορεί να υλοποιηθεί και έτσι η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες τις τελευταίες ώρες προκειμένου να βρεθεί λύση. Γι’ αυτό το λόγο, βρίσκεται ήδη στο Μαξίμου ο Υπουργός Δημόσιας Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ώστε να πραγματοποιήσει συζήτηση με το κ. Σαμαρά.

Η κυβέρνηση πάντως από τη πλευρά της, επιμένει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Έτσι, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ένσταση της τρόικας, εμφανίζεται η κυβέρνηση έτοιμη να αποδεχθεί και τη λύση να μην ισχύσει για τα επόμενα έτη, ούτε το μοντέλο 1 προς 5 (δηλαδή μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις) ώστε να αποφύγει απολύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα