Ένταση στην πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο από τους συγγενείς των θυματων του Boeing

Εντάσεις υπάρχουν έξω από την πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο, από τους συγγενείς των θυμάτων του μοιραίου αεροσκάφους Boeing 777, οι οποίοι πετούν αντικείμενα. Στο σημείο έχει σπεύσει η αστυνομία προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα.

Δεκάδες μέλη των οικογενειών των Κινέζων επιβατών φώναζαν «Η μαλαισιανή κυβέρνηση μας εξαπάτησε» και «Μαλαισία φέρε πίσω τους συγγενείς μας», την ώρα που πραγματοποιούσαν ειρηνική πορεία προς την πρεσβεία. Οι συγγενείς κρατούσαν

πανό που έγραφαν: «MH370, μην μας αφήνεις να περιμένουμε πολύ!» και «1,3 δισεκατομμύριο άνθρωποι περιμένουν να υποδεχθούν το αεροπλάνο». Όλοι φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν: «Καλή τύχη MH370, επίστρεψε σπίτι με ασφάλεια». Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα κινεζικά μέσα δείχνουν διαδηλωτές να κρατούν πανό που έγραφαν: « Malaysia Airlines! Μας οφείλεις μια εξήγηση».

Την ίδια ώρα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ανεστάλησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του μοιραίου Boeing 777, των μαλαισιανών αερογραμμών, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Η δυνατή βροχή, οι θυελλώδεις άνεμοι και η ομίχλη κατέστησαν αδύνατη τη διεξαγωγή των ερευνών, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται σχετική ανακοίνωση της αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα, η οποία συντονίζει τις έρευνες στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Οι επιχειρήσεις αναζήτησης αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου την Τετάρτη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines στην Κουαλά Λουμπούρ ανέφερε: «Πρέπει να αποδεχθούμε την σκληρή πραγματικότητα ότι κανένας από τους 239 επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους δεν έχει επιζήσει. Στόχος μας είναι η φροντίδα των συγγενών των θυμάτων. Σήμερα είναι η πιο θλιβερή ημέρα για την εταιρεία μας, αλλά και για όλη την Μαλαισία. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη». Σύμφωνα με την εταιρεία, θα δοθεί σε κάθε οικογένεια των θυμάτων το ποσό των 5.000 ως αποζημίωση.

The post Ένταση στην πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο από τους συγγενείς των θυματων του Boeing appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα