Ένοπλη επίθεση σε διαδηλωτές

Πυρά ενόπλων σε διαδήλωση, είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά εννέα άτομα, σε πλατεία του Καϊρου.  

Οι ένοπλοι δράστες, φορώντας μάσκες, άνοιξαν πυρ σε εκδήλωση που οργανώθηκε από την αντιπολίτευση ελπίζοντας να αναγκάσει τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι να αναβάλει την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα.

Σύμφωνα

με αυτόπτες μάρτυρες και τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, οι ένοπλοι, πέταξαν βόμβες μολότοφ, δημιουργώντας μικρές εστίες φωτιάς.

«Οι μασκοφόροι ήλθαν ξαφνικά κι επιτέθηκαν στους διαδηλωτές στην Ταχρίρ. Η επίθεση είχε σκοπό να μας αποθαρρύνει και να μας εμποδίσει να διαδηλώσουμε σήμερα. Αντιτασσόμαστε σε αυτές τις τακτικές κατατρομοκράτησης και θα κάνουμε την μεγαλύτερη δυνατή διαδήλωση σήμερα», ανέφερε ο Τζον Γκέργκες, Κόπτης χριστιανός Αιγύπτιος που παρευρισκόταν στην διαδήλωση.

Ο Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, στέλεχος της αντιπολίτευσης, προσφάτως  απηύθυνε έκκληση να υπάρξει διάλογος με τον Μόρσι, όμως προειδοποίησε πως «η επανάσταση (στην Αίγυπτο) δεν έγινε για να αντικατασταθεί ένας δικτάτορας από έναν άλλο», σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Keywords
Τυχαία Θέματα