Ενδιάμεσος κρίκος η Ελλάδα μεταξύ Ισραήλ και ΕΕ

Σημαντική βελτίωση των διμερών σχέσεων παρατηρείται τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, καθώς επίσης και την προσέγγιση των ομογενειών των δύο χωρών, όπως επισημαίνουν οι δύο υφυπουργοί Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος και Ζέεβ Έλκιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ισραηλινός υφυπουργός η Ελλάδα μπορεί

να «παίξει» καθοριστικό ρόλο ως «γέφυρα» μεταξύ Ισραήλ και ΕΕ, ενώ παράλληλα, αναφέρθηκε στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, δίνοντας έμφαση στην υπογραφή, στις 23 Απριλίου 2014, της συμφωνίας συμφιλίωσης μεταξύ Φατάχ (PLO) και Χαμάς.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Γεροντόπουλος ενημέρωσε τον ομόλογό του, ότι η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες για συνέχιση των διαπραγματεύσεων επαναλαμβάνοντας τη θέση της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία καλούνται και οι δύο πλευρές να αποφεύγουν κινήσεις που υπονομεύουν την πρόοδο των συνομιλιών.

Τέλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε μετά τη συνάντηση: «Πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το Ισραήλ σε όλους τους τομείς, όπως το εμπόριο, η επιστημονική έρευνα, ο πολιτισμός, καθώς και ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει στο Ισραήλ την εμπειρία και την τεχνογνωσία σε θέματα τουρισμού και ναυτιλίας».

The post Ενδιάμεσος κρίκος η Ελλάδα μεταξύ Ισραήλ και ΕΕ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα