Ένας στους δύο δεν θα πάει φέτος διακοπές

H οικονομική κρίση πλήττει για τα καλά τις θερινές διακοπές των Ευρωπαίων, καθώς σχεδόν οι μισοί δηλώνουν πως φέτος το καλοκαίρι δε θα πάνε πουθενά!

Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα του ινστιτούτου Ipsos, για λογαριασμό του ασφαλιστικού οργανισμού Europ Assistance, σε 7 ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο και Αυστρία) μόλις το 54% των ερωτηθέντων θα πάνε φέτος διακοπές! Έτσι, συγκριτικά με το 2012 καταγράφεται πτώση του 4%, ενώ σε σύγκριση με το 2011 οι ποσοστιαίες μονάδες

αγγίζουν τις 12!

Η μεγαλύτερη πτώση, αφορά τις χώρες του Νότου, οι οποίες μάλιστα έχουν και τα ψηλότερα ποσοστά ανεργίας. Έτσι μόνο το 42% των Ισπανών σχεδιάζουν να φύγουν, έναντι 51% για το 2012 και 65% για το 2011. Ακόμα πιο πολλή αίσθηση προκαλούν τα νούμερα της Ιταλίας, όπου μόλις το 53% των ερωτηθέντων σχεδιάζει διακοπές, ποσοστό που παρουσιάζει μείωση κατά 10% σε ένα χρόνο και 25% στη διετία. Παρόμοιες ανησυχητικές μειώσεις, εμφανίζονται και σε άλλες χώρες όπως τ Βέλγιο ( 59% – 10 μονάδες) και στη Γαλλία (62% -8 μονάδες).

Όπως αποφαίνεται το Ipsos, «οι Ευρωπαίοι έχουν πλέον καταλάβει πολύ καλά ότι η οικονομική κρίση απαιτεί άλλου είδους διακανονισμούς, περισσότερες θυσίες και νέες συμπεριφορές».

Πηγή: Eλευθεροτυπία

Keywords
Τυχαία Θέματα