Ένας μυστικός δείπνος με λεσβίες και γκέι!

Σάλο έχει προκαλέσει στο Βελιγράδι μια νέα έκθεση της Σουηδέζας φωτογράφου Ελίζαμπεθ Όλσον Ουάλιν, που παρουσιάζει ιστορίες από την Καινή Διαθήκη όχι με τους μαθητές του Χριστού, αλλά με… ομοφυλόφιλους!

Για την εν λόγω έκθεση, με τίτλο «Ecce Homo» (Ίδε ο άνθρωπος), που φιλοξενείται στο «Κέντρο Πολιτιστικής Εξυγίανσης» έχουν σημειωθεί πολλές διαμαρτυρίες.

Στις φωτογραφίες της έκθεσης παρουσιάζονται τα Θεοφάνεια,ο Μυστικός Δείπνος και ο Γολγοθάς, στα οποία όμως, οι θρησκευτικές μορφές εμφανίζονται ως ομοφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ ντυμένοι με αποκαλυπτικά και προκλητικά ρούχα.

Έτσι, στον «Μυστικό Δείπνο» η Ουάλιν παρουσιάζει τον Ιησού να είναι ντυμένος με γυναικείο φόρεμα και να φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια, ενώ οι απόστολοι φορούν γυναικεία εσώρουχα και σαδομαζοχιστικά κοστούμια. Σε άλλη φωτογραφία δύο λεσβίες παριστάνουν τον Ιωσήφ με την Μαρία.

Περίπου δύο χιλιάδες αστυνομικοί ήταν παρόντες για να αποφευχθούν βίαια επεισόδια κατά τα εγκαίνια της έκθεσης, καθώς χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Ήδη ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχης Ειρηναίος έχει ταχθεί κατά της έκθεσης και έχει κάνει έκκληση στις κρατικές αρχές να την απαγορεύσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα