Ένας «άσσος» στο μανίκι του Σαμαρά

Της Άννας Καραβοκύρη

Στην καλύτερη τους φάση βρίσκονται οι σχέσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μειμαράκη. Αυτό αποτυπώθηκε και κατά τη χθεσινή επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα, όπου στο δείπνο σε ταβέρνα στην Πλάκα, παρακάθησε ύστερα από πρόσκληση του πρωθυπουργού και ο Πρόεδρος της Βουλής.

Είναι

γεγονός πως το τελευταίο διάστημα ο Ε. Μειμαράκης περνάει συχνά-πυκνά το κατώφλι του Μαξίμου και συζητάει όλα τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας σε κατ ιδίαν συναντήσεις με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Ο Βαγγέλας έχει βάλει πλάτη στα δύσκολα» διεμήνυε χθες στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού τονίζοντας την εκτίμηση που τρέφει για τον Πρόεδρο του Σώματος, ο πρόεδρος της ΝΔ και την αναγνώριση της προσφοράς του. Χαρακτηριστικό της καλής…χημείας που έχουν οι δυο τους είναι το γεγονός ότι ο Ε. Μειμαρακης «επιστρατεύτηκε» από Α. Σαμαρά για να βάλει πλάτη στις επικείμενες εκλογές μιας και ο ίδιος είναι ο μοναδικός που έχει…διδακτορικό στις κάλπες.

Τόσο η απόφαση για σταυροδοσία των Ευρωβουλευτών στις επικείμενες εκλογές, όσο και μια σειρά από άλλες κινήσεις στρατηγικής που έχει εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό τον έχουν χρίσει άτυπα «Στρατηγό» της διπλής προεκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου. Εξάλλου, με τόσα χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας έχει αποδείξει όχι μόνο ότι δεν φοβάται τη μάχη του σταυρού αλλά απεναντίας, ο ίδιος θεωρείται μετρ του είδους, καθώς είναι ένα από τα εμπειρότερα στελέχη που διαθέτει η ΝΔ, αυτή τη στιγμή.

Σχεδόν σε όλα τα δύσκολα ζητήματα που αντιμετώπισε η κυβέρνηση, ειδικότερα τους τελευταίους μήνες, ο Ε. Μειμαράκης κλείθηκε να διαχειριστεί την κρίση. Από την πρόσφατη υπόθεση Μπαλτάκου που ταρακούνησε το γαλάζιο στρατόπεδο, μέχρι την προτάσεις μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αντάρτικο» των βουλευτών και τις εσωκομματικές ισορροπίες που πρέπει να τηρούνται για να κυλά ομαλά το κυβερνητικό έργο ο Πρόεδρος έδωσε τον τόνο. Βέβαιο θεωρείται ότι και ο επικείμενος ανασχηματισμός θα έχει κι αυτός το στίγμα του Ε. Μεϊμαράκη.

Η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Μεϊμαράκη αποτυπώθηκε αρχικά με την απόφαση του να τον προτείνει για Πρόεδρο του Κοινοβουλίου και η απόφαση αυτή αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή, καθώς καθ όλη τη διάρκεια της ταραχώδης κυβερνητικής θητείας από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και σήμερα το Μαξίμου έχει καθησυχαστεί πως όλα βαίνουν καλώς στη Βουλή με τον Βαγγέλη. Σημειωτέον, ποτέ η ΝΔ δεν έχει υποστεί κοινοβουλευτική ήττα από την αξιωματική αντιπολίτευση επί Προεδρίας Μεϊμαράκη.

The post Ένας «άσσος» στο μανίκι του Σαμαρά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα