Ένα ξεχωριστό ραντεβού στην αγορά των δημιουργών…

Της Εύης Κολιού

Από δημιουργικότητα, έμπνευση, τέχνη, χειροτεχνίες, μουσική και πάνω απ όλα από καλή διάθεση γέμισε το κτήριο επί τους οδού Αχαρνών 61! Αυτό το σαββατοκύριακο βρεθήκαμε στο meet market, μία ανοικτή αγορά που δίνει στέγη σε νέους δημιουργούς να δείξουν τη δουλειά τους.

Η οργάνωση πραγματοποιείται μία φορά το μήνα και αυτό τον Νοέμβριο συμπλήρωσαν τα 40 meet markets. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη… έρχονταν να δουν, να αγοράσουν, να μιλήσουν με τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Υπήρχε

ένα ευχάριστο κλίμα που περισσότερο θύμιζε ότι ήμασταν μία παρέα και λιγότερο ότι “αυτοί πουλάνε και εμείς αγοράζουμε”. Το επικοινωνιακό κομμάτι με το κοινό είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό. «Το meet market έχει φοβερή κοινωνικότητα» μας λέει η Αθηνά Οικονόμου, που συμμετέχει με τη δική της συλλογή.

Πότε γεννήθηκε η ιδέα…

Η ιδέα για τη δημιουργία του meet market ξεκίνησε το 2007 στο Κ44 με περίπου 20 συμμετέχοντες.

«Δεν περιμέναμε να έχει αυτή την απήχηση» μας λέει η Άλισον Διαμιανού, η οργανώτρια του meet market, αλλά, πρόσθεσε, «μετά από 2-3 φορές που το οργανώσαμε καταλάβαμε  ότι έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν τόσα νέα παιδιά με τόσες ωραίες ιδέες στην Αθήνα και δεν υπάρχει η υποστήριξη».

Και χωρίς λεφτά περνάτε καλά…

Αν απλά περνάτε και δεν έχετε χρήματα… μην στεναχωριέστε, μπορείτε να μπείτε και εκτός από τις όμορφες δημιουργίες που θα δείτε, μπορείτε να συμμετέχετε και στα διαδραστικά παιχνίδια της οργάνωσης και θα φύγετε με κάποιο αναμνηστικό δώρο.

Ωστόσο, και επειδή όλοι στην εποχή που ζούμε περνάμε τη δική μας κρίση, μην φοβηθείτε να κάνετε παζάρια για την τιμή του προϊόντος που επιθυμείται. Αν και όπως μας είπαν οι δημιουργοί έχουνε ρίξει κατά πολύ τις τιμές αλλά το χαίρονται όταν ο κόσμος δεν είναι σφιγμένος και κάνει παζάρια.

Τι θα βρείτε στα meet markets…

Εκτός από ρούχα σε ένα meet market θα βρείτε έπιπλα βινύλια, κρέμες, σαπούνια, κοσμήματα, αξεσουάρ, είδη σπιτιού και πολλά ακόμα… «Θα τη χαρακτήριζα μία πολιτιστική αγορά από διάφορους ανεξάρτητους καλλιτέχνες» μας λέει ο Γιάννης Μελίκογλου, υπεύθυνος της οργάνωσης.

Αν δεν ξέρετε που θα συναντήσετε το επόμενο meet market κάντε κλικ εδώ!

Επενδύστε, λοιπόν, όχι μόνο στη διασκέδαση αλλά και σε μοναδικές δημιουργίες που θα ομορφύνουν το χώρο, το στιλ, τη γκαρνταρόμπα σας!

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα