Ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα

Ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας βρίσκεται η κυβέρνηση με την τρόικα έπειτα από τις μαραθώνιες διαβουλέυσεις που έλαβαν χώρα στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας.

«Είμαστε ακόμη πιο κοντά σε συμφωνία», σχολίασε το ίδιο στέλεχος, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης του υπουργού Εργασίας με την τρόικα, ενώ πρόσθεσε και ότι η αποψινή συνάντηση αφορούσε «ορισμένες τυπικές διευθετήσεις».

Νωρίτερα,

ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι υπάρχει πιθανότητα ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων απόψε.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι εκτιμήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε στον ANT1 ότι «έχει σημειωθεί πρόοδος. Είμαστε πολύ κοντά στο να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε. Το γεγονός ότι υπήρξε μία ολονύκτια διαπραγμάτευση και συμφωνήθηκε το μεσημέρι … να επαναλάβουν τις διαβουλεύσεις, δείχνει τη βούληση να φθάσουμε σε συμφωνία και ότι είμαστε κοντά».

Υπενθυμίζεται ότι τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων της τρόικας είναι οι ομαδικές απολύσεις, οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2015, οι δημοσιονομικές εξελίξεις, καθώς και η διανομή του πλεονάσματος. Σε αυτά προστίθενται και η τιμή του γάλακτος, η τιμή των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και οι παρεμβάσεις στις μεταφορές (π.χ. ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία) που περιλαμβάνονται στις προτάσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.

The post Ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα