Ένα μεγάλο αντίο στον ταλαντούχο Λάκη Παππά (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Λάκης Παππάς, ερμηνευτής των πιο αισθαντικών τραγουδιών του Νέου Κύματος.

Ο τραγουδιστής είναι γνωστός για τις εξής ερμηνείες: «Μη κουραστείς να μ΄αγαπάς», «’Ηταν καμάρι της Αυγής» «Μανούλα μου», «Ο Έκτορας κι η Ανδρομάχη», «Πάει κι αυτή η Κυριακή», «Έλα μαζί μου», «Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι».

Το τμήμα πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε: «Με θλίψη

πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Λάκη Παππά. Έφυγε η πιο βελούδινη φωνή του ελληνικού έντεχνου τραγουδιού και ένας υπέροχος άνθρωπος. Στην περίπτωση του Λάκη Παππά, ο στίχος, η μελωδία και η αναπνοή του ερμηνευτή μπορούσαν να γίνουν ένα. Από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές θεατρικών τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι, στην “Οδό Ονείρων”, στον “Ματωμένο Γάμο” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, και το «Παραμύθι χωρίς όνομα» σε στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του»

Μερικά στοιχεία από τη ζωή του

Γεννήθηκε το 1938 στην Πρέβεζα και έκανε την πρώτη του καλλιτεχνική εμφάνιση το 1959, ενώ αναδείχθηκε στον καλλιτεχνικό χώρο με την «Οδό Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι -ο οποίος και ήταν από τους πρώτους που διέγνωσαν το ταλέντο του στην κιθάρα και την ερμηνεία, τον «Ματωμένο Γάμο» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα πάλι σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και το «Παραμύθι χωρίς όνομα» σε στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη (μουσική: Μάνος Χατζιδάκις).

The post Ένα μεγάλο αντίο στον ταλαντούχο Λάκη Παππά (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα