Ελληνικά ρούχα αλλά… Βαλκανίων!

«International» εμφανίζεται ως προς την παραγωγή του -ακόμη και σήμερα μετά από σοβαρές μειώσεις στο εργασιακό κόστος- το ελληνικό ρούχο, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΣΕΠΕΕ μόλις το 23% της παραγωγής ενδυμάτων πραγματοποιείται εγχωρίως.

Σύμφωνα δε με τα αποτελέσματα της έρευνας οι Έλληνες παραγωγοί, παρά το γεγονός ότι μιλάνε για έλλειψη ποιότητας στα συγκεκριμένα ρούχα, επιλέγουν τη λύση του εξωτερικού για λόγους κόστους.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές εξαγωγές ενδυμάτων το 2012, παρά τη μικρή ανάκαμψη στο

γ΄ τρίμηνο του έτους, κινήθηκαν αρνητικά, επηρεασμένες από το κλίμα του α΄ εξαμήνου (αβεβαιότητα, εκλογές κ.τ.λ.), αλλά ακολουθώντας παράλληλα την ευρωπαϊκή τάση (όπου καταγράφηκε πτώση της ζήτησης για έτοιμα ενδύματα και είδη κλωστοϋφαντουργίας). Η δε ζήτηση στην ελληνική αγορά εξακολουθεί να στρέφεται -έστω και μειωμένη- σε μεγάλο βαθμό προς προϊόντα εισαγωγής και σε εκείνα των επώνυμων διεθνών αλυσίδων.

Τέλος,σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που υλοποίησε ο ΣΕΠΕΕ και παρουσιάστηκε από τον γενικό διευθυντή του, Θ. Ασλανίδη, η Βουλγαρία είναι η σημαντικότερη χώρα παραγωγής ενδυμάτων για την Ελλάδα, καθώς εκεί κατασκευάζεται το 57% της παραγωγής που γίνεται εκτός Ελλάδος, ενώ ακολουθούν η FYROM με 20% και η Κίνα με 10%.

πηγή: moneypro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα