Ελεύθεροι οι δολοφόνοι των δύο Μητροπολιτών

Ελεύθεροι αφέθηκαν δύο από τους δολοφόνους των Μητροπολιτών που απήχθησαν πριν από περίπου τρεις μήνες στα τουρκοσυριακά σύνορα. Οι δολοφόνοι του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε στην οδική αρτηρία που συνδέει την Άγκυρα με το Ικόνιο αλλά τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Radikal η οποία δημοσιεύει και τα ονόματά τους: πρόκειται για δύο Τσετσένους με ρωσικά διαβατήρια

και μία Σύρια, η οποία μάλιστα ήταν έγκυος!

Τα ονόματά τους είναι Mogammed A., Ahmad R. και η έγκυος Fatim M .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας μετά την ανάκριση και χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες -παρά το γεγονός ότι είχαν εισέλθει στην Τουρκία παράνομα- τα τρία άτομα επαναπατρίστηκαν «στις χώρες καταγωγής τους» αλλά από ρωσικής πλευράς δεν έχει επιβεβαιωθεί το γεγονός.

Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο αφέθηκαν ελεύθεροι να επιστρέψουν στις χώρες τους τα τρία αυτά άτομα, πάντως σε αυτό αυτοί αναφέρονται ως οι δολοφόνοι των Μητρπολιτών.

Η απαγωγή των δύο Μητροπολιτών είχε γίνει στις 22 Απριλίου και όλες οι πληροφορίες μιλούσαν όλο το ενδιάμεσο διάστημα για εκτέλεσή τους από Τσετσένους αντάρτες οι οποίοι μάχονται στο πλευρό των ισλαμιστών τρομοκρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα