Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για το επόμενο 48ωρο από την ΕΜΥ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα συνεχιστούν μέσα στην ημέρα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Αττική, και θα επηρεάσουν και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Πιο συγκεκριμένα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και

ισχυρούς ανέμους, θα συνεχιστούν μέχρι και τις βραδινές ώρες οπότε στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα.

Τη Δευτέρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα πιθανόν στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο να είναι έντονα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ εξασθένηση και βελτίωση του καιρού αναμένεται στις περισσότερες περιοχές από το βράδυ.

Αναλυτικά τι προβλέπει η ΕΜΥ για όλη τη χώρα

Στη Θράκη και τη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 20 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά θα έχουμε βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στα ορεινά τοπικά θα είναι έντονα. Στην Πελοπόννησο αναμένεται συννεφιά, βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 22 βαθμούς.

Στην Κρήτη αναμένονται παρόμοια φαινόμενα, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα φθάσει στους 23 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες προβλέπονται κατά περιόδους αυξημένη συννεφιά και βαθμιαία τοπικές βροχές ή μπόρες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες γρήγορα θα αρχίσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι βροχερός κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φθάσει έως τους 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα σήμερα

Σήμερα Κυριακή ο καιρός παραμένει άστατος σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία παραμένει σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρών.

Ήδη σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας εκδηλώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις με κεραυνούς.

Μάλιστα, η ισχυρή χαλαζόπτωση και η έντονη βροχόπτωση που έπληξε το Άργος και την ευρύτερη περιοχή προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες.

Ειδικότερα, η ένταση της χαλαζόπτωσης και το μέγεθος του χαλαζιού ήταν τόσο μεγάλο που προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην περιφέρεια των χωριών του αργείτικου κάμπου, Κόκλα, Κεφαλάρι, Ελληνικό, Ίναχος και Σκαφιδάκι, καθώς και στην περιοχή της Νεμέας, την Αρχαία Νεμέα και τις Αρχαίες Κλεωνές. Μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί καλλιέργειες βερικοκιάς, ελιές, κηπευτικά, αμπελοειδή, ακόμα και εσπεριδοειδή.

Από δυνατές βροχές επλήγη χτες και η Θεσσαλονίκη, ενώ η παραλία στα Καμμένα Βούρλα «άσπρισε» από ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το flashnews.gr, οι κάτοικοι στα Σφακιά βίωσαν ένα απίστευτο φαινόμενο, καθώς απανωτοί ανεμοστρόβιλοι ξεσήκωσαν τα πάντα.

Δείτε το βίντεο με τους ανεμοστρόβιλους που σήκωσαν και τις πέτρες στο Λουτρό Σφακίων:

The post Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για το επόμενο 48ωρο από την ΕΜΥ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα