Έκρηξη στο The Mall στο Μαρούσι – Συνεχής ενημέρωση

Έκρηξη σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι. Πριν την έκρηξη άγνωστοι τηλεφώνησαν στην «Ελευθεροτυπία» στις 9:55 και στην ιστοσελίδα zougla.gr στις 9.58 προειδοποιώντας για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού που θα εκραγεί σε 50 λεπτά. H αστυνομία απέκλεισε τον χώρο και στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται πυροτεχνουργοί.

Μέχρι

στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο ελελαφρά τραυματισμένους, άντρες security οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Ο πρώτος άνδρας έχει τραυματιστεί στο πίσω μέρος του ποδιού ενώ ο δεύτερος στην πλάτη αλλά δεν έχει εξακριβωθεί εάν τραυματίστηκαν από τα θραύσματ της βόμβας ή από τα τζάμια των καταστημάτων.

Με εντολή της αστυνομίας ο σταθμός«Νερατζιώτισσα» ενώ Κλειστό είναι και το τμήμα του Προαστιακού από Μεταμόρφωση έως Δουκίσσης Πλακεντίας. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από και προς το σταθμό του Κιάτου έως το σταθμό της Μεταμόρφωσης και από και προς το σταθμό της Δ. Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι’ αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί δίπλα σε κυλιόμενες σκάλες οι οποίες οδηγούναπό το πάρκινγκ στα καταστήματα του 1ου ορόφου, κοντά στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Το εμπορικό έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος.Ο άγνωστοι δεν ανέφεραν οργάνωση, αλλά είπαν ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης.

Λίγη ώρα μετά την έκρηξη ο υπουργός Δημόσια Τάξης, Νίκος Δένδιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Κατεχάκη, ενώ ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα