«Εκρηκτική» ρευστότητα στη Κυβέρνηση

Μπροστά σε μια εβδομάδα που είναι πολύ πιθανό να φέρει σημαντικότατες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με πιθανές επιδράσεις και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και το επιτελείο του προσπαθούν να σταθμίσουν τους κινδύνους και τις παραμέτρους που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Ο πιο δύσκολος «άγνωστος της εξίσωσης» φαίνεται να παραμένει η ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης

που ενώ εξακολουθεί να δηλώνει με κάθε τρόπο και τόνο ότι δεν αλλάζει η απόφαση να καταψηφίσει τα εργασιακά μέτρα ή να δηλώσουν «παρών» σε περίπτωση που τα μέτρα έρθουν σε ένα άρθρο προς ψήφιση, την ίδια ώρα φαίνεται να είναι έτοιμοι να υπερψηφίσουν τον Προϋπολογισμό. Με τόσο αντιφατική στάση είναι σχεδόν αδύνατο να εκτιμηθεί αυτή τη στιγμή ποιο είναι το μέλλον της ΔΗΜΑΡ στην Κυβέρνηση αλλά και της ίδιας της Κυβέρνησης.
Σα να μην έφτανε αυτή η αλληλοσυγκρουόμενη θέση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ οι Κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούν να εκτιμήσουν και την δυναμική της ομάδας μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ που φαίνεται να διαφοροποιείται σημαντικά από τις επιλογές της ηγεσίας και μπορεί να παίξει το ρόλο της στις κρίσιμες στιγμές.

Το “μπάχαλο” στο ΠΑΣΟΚ

Δεύτερος πονοκέφαλος, κατά σειρά αλλά όχι και σε σημασία, είναι το «μπάχαλο» που συμβαίνει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός βλέπει με ικανοποίηση ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μένει σταθερός στην θέση του να στηρίξει τα μέτρα, παρά το κόστος που φαίνεται ότι δημιουργεί αυτό στο κόμμα του. Ωστόσο με όσα έγιναν την εβδομάδα που πέρασε στην ψηφοφορία στην Βουλή αλλά στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ελέγχει την κατάσταση και πόσες μπορεί να είναι οι «διαρροές» από το «πράσινο στρατόπεδο».

Τέλος, στο Μαξίμου προσπαθούν να αφουγκραστούν και την κατάσταση στην παράταξη της Ν.Δ.. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζουν κάποιο εκδηλωμένο πρόβλημα ωστόσο κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ότι υπάρχει κάποια αντίδραση που «σιγοβράζει». Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, για την απόφαση της σύγκλισης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής ομάδας για αύριο Κυριακή (4-11) έτσι ώστε να υπάρχει κάποια αντίδραση να εκδηλωθεί και να προσπαθήσει να την αντιμετωπίσει ο Αντώνης Σαμαράς πριν την κρίσιμη στιγμή.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα