Έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία κάνει ο Πάπας Φραγκίσκος

Έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος εν μέσω του αδιέξοδου που επικρατεί και τη συνέχιση των συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεων ασφαλείας στο Κίεβο.

«Να δοθεί τέλος στη βία»

«Προσεύχομαι για την Ουκρανία, ιδιαίτερα για εκείνους που έχασαν τις τελευταίες ημέρες τη ζωή τους και για τις οικογένειές τους», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στο εβδομαδιαίο διάγγελμά του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου. Πρόσθεσε:

«Ελπίζω ότι θα μπορέσει να διεξαχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στους θεσμούς και την κοινωνία, ότι θα αποφευχθεί η προσφυγή στη βία και ότι στις καρδιές όλων υπάρχει το πνεύμα της ειρήνης και η αναζήτηση του κοινού καλού»

Από τη μεριά της η η ουκρανική αντιπολίτευση ζητά περαιτέρω διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, λίγες μόλις ώρες μετά την πρόταση του προέδρου της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σε δύο ηγέτες της να αναλάβουν κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις.
«Δεν απορρίπτουμε την πρόταση, αλλά και δεν τη δεχόμαστε», δήλωσε ο Αρσένι Γιάτσενγιουκ, ένας εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης και πρώην υπουργός Εξωτερικών, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ειδήσεων Interfax επικαλούμενο δηλώσεις του.
Ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς πρότεινε στον Γιάτσενγιουκ και τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας, Βιτάλι Κλίτσκο, να αναλάβουν τη θέση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου αντίστοιχα. Ο Κλίτσκο απέρριψε την πρόταση λέγοντας στους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του ότι η αντιπολίτευση θα επιμείνει για τη διεξαγωγή εκλογών μέσα στο 2014 προκειμένου να απέλθει από την εξουσία ο Γιανουκόβιτς.
Νωρίτερα ο Γιάτσενγιουκ είχε δηλώσει ότι η αντιπολίτευση είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας –αλλά μόνο με σκοπό να οδηγήσει την Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

The post Έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία κάνει ο Πάπας Φραγκίσκος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα