Εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με εκδηλώσεις ξεκινά η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου, στην Θεσσαλονίκη με στόχο μια πιο “πράσινη” προσέγγιση και ευαισθητοποίηση.
Με ενημερωτική εκδήλωση και διαγωνισμό για την καλύτερη περιβαλλοντική δράση 2013-2014 από τα γυμνάσια και λύκεια της μείζονος Θεσσαλονίκης

ξεκινά η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Επίσης, το Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει στο Πάρκο Ανθοκομικής (Πεδίο Άρεως), στις 8 και 9 Ιουνίου, το 3ο Greenparty με θεματολογία εστιασμένη στην ανακύκλωση, τους ενεργούς πολίτες, το παιδί, το περιβάλλον και τον οικοτουρισμό. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία συμμετέχει στην εκδήλωση όπως και στο παιδικό φεστιβάλ «Παραθινούπολη 2013» που διοργανώνει ο δήμος Καλαμαριάς, από 5 έως 9 Ιουνίου στην Πλαζ της Αρετσούς, με ενημερωτικό περίπτερο, δράσεις και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά που απευθύνονται σε παιδιά σχολικής ηλικίας ως 12 ετών.

Τέλος, η μη περιβαλλοντική οργάνωση «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» και το 5ο Σύστημα Προσκόπων Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει η 2η Δημοτική Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί 9.00 με 11.00 το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα