Εκατό νεκροί από τον τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες

Εκατό άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με δήλωση ανώτατου κυβερνητικού αξιωματικού.

Οι αρχές δεν έχουν πρόσβαση στις πληγείσες περιοχές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσδιορίσουν την έκταση των ζημιών καθώς είναι μια περιοχή με πληθυσμό 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους στις κεντρικές Φιλιππίνες.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για την κατάσταση που επικρατεί εκεί» ανέφερε ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Ρενέ Αλμένρτας. «Προτεραιότητά μας είναι τώρα να στείλουμε πολλές δυνάμεις όσο το δυνατόν

ταχύτερα. Εστιάζουμε στη διάσωση και την ανακούφιση των πληγέντων» αναφέρει.

Όπως φαίνεται ο τυφώνας Χαϊγιάν, ήταν ισχυρότερη θύελλα που έπληξε ποτέ ηπειρωτικές περιοχές, αφού ισοπέδωσε σπίτια, προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες και δημιούργησε ενεργειακό μπλακ άουτ σε μια σειρά από νησιά του αρχιπελάγους.

Στην πόλη Τακλομπάν ο τυφώνας προκάλεσε τις μεγαλύτερες καταστροφές, ενώ υπάρχει φόβος και για περισσότερα θύματα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι υπάρχουν σχεδόν 800.000 άνθρωποι, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους και τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο τυφώνας κατηγορίας 5 έχει αποδυναμωθεί αλλά ενδέχεται να ενισχυθεί και πάλι, διότι περνά πάνω από την θάλασσα της Νότιας Κίνας πριν από τον τελικό του προορισμό που είναι το Βιετνάμ, την Κυριακή.

Γι’ αυτό και οι αρχές στο Βιετνάμ έχουν απομακρύνει χιλιάδες κατοίκους, από περιοχές που αναμένεται να προσεγγίσει ο τυφώνας και κυρίως στην παράκτια πόλη Ντα Ναγκ στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο δεύτερος κατά σειρά τυφώνας που χτυπά φέτος τις Φιλιππίνες, αφού έχει προηγηθεί ήδη ο Ουσάγκι που έπληξε τη νησιωτική χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Είκοσι τυφώνες χτυπούν κατά μέσο όρο τις Φιλιππίνες κάθε χρόνο και ο Χαϊγιάν ήταν ο 24ος για το 2013.

The post Εκατό νεκροί από τον τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα