Εκ νέου προφιλακιστέος ο Γ. Πατέλης ως συνεργός στην δολοφονία του Π. Φύσσα

Για δεύτερη φορά κρίθηκε κρατούμενος ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ στη Νίκαια Γίωργος Πατέλης, μετά από τις επιπλέον εξηγήσεις που έδωσε στις εφέτες ανακρίτριες, για τον ρόλο του στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ειδικότερα, αν και ο Γιώργος Πατέλης αρνείται ακόμη την οποιαδήποτε συμμετοχή του στη δολοφονία, οι ανακρίτριες τον έκριναν εκ νέου προφυλακιστέο.

Ο κατηγορούμενος

δέχτηκε πολλές ερωτήσεις για το μοιραίο βράδυ, καθώς οι ανακρίτριες έχουν στα χέρια τους στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και μαρτυρίες, οι οποίες αποδεικνύουν πως ο Πατέλης είχε κομβικό ρόλο στην κινητοποίηση των ταγμάτων εφόδου, που έγινε μέσω μυνημάτων σε κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, ο ίδιος, σε προηγούμενη απολογία του, είχε παραδεχτεί, την στρατιωτικού τύπου ιεραρχία της οργάνωσης λοπου η ενημέρωση για το έγκλημα έγινε από τα χαμηλά στελέχη για να καταλήξει στον επικεφαλής.Επιιπρόσθετα, έχει παραδεχτεί και την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ρουπακιά, ακριβώς μετά την δολοφονία του Φύσσα, και εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε τον βουλευτή Γιάννη Λαγό, αλλά αρνήθηκε ότι μίλησε με τον Νίκο Μιχαλολιάκο. «Κανείς από τη Χρυσή Αυγή δεν γνώριζε κάτι από πριν» είχε δηλώσει ο πυρηνάρχης της Νίκαιας.

Οι πολλές επικοινωνίες που είχε με τον Γιάννη Λαγό, όπως ο ίδιος είπε, είχαν να κάνουν με συγκέντρωση που θα έκανε το κόμμα τις επόμενες ημέρες στην περιοχή, ενώ για τις κλήσεις από σταθερό που φαίρεται να ανήκει στον Νίκο Μιχαλολιάκο , ο Πατέλης ισχυρίστηκε πως οι κλήσεις έγιναν από τον ίδιο, στο σπίτι του, όπου γινόταν έρευνα από την αστυνομία, ενώ βρισκόταν στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Τέλος, ο Ρουπακιάς, απολογούμενος είχε αποκαλύψει ότι ο συγκεκριμένο βράδυ, στο τάγμα που έκανε εξόρμηση στην καφετέρεια «Κοράλι», ήταν παρών και ο Γ. Πατέλης.

The post Εκ νέου προφιλακιστέος ο Γ. Πατέλης ως συνεργός στην δολοφονία του Π. Φύσσα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα