Εισαγγελική έρευνα για Πελεγρίνη

Έρευνα διατάχθηκε για τον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Θ. Πελεγρίνη έπειτα από παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο παράβασης καθήκοντος.

Αφορμή για να ξεκινήσει έρευνα στάθηκε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», το οποίο αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με το

συγκεκριμένο δημοσίευμα το συμβούλιο καταλογίζει σημαντικές ευθύνες στον κ. Πελεγρίνη γι’ αυτό και ζητά από από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να ελεγχθεί, καθώς όπως υποστηρίζει συγκαλύπτει την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων.

Παράλληλα στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Δεν διασφάλισε την κατά το δυνατόν ομαλή εκπαιδευτική και ερευνητική λειτουργία στο ΕΚΠΑ παρά την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, δεν απαίτησε και δεν εξασφάλισε την παρουσία προσωπικού ασφαλείας εκ των διοικητικών υπαλλήλων στις υπηρεσίες του Ιδρύματος καίτοι αυτό ήταν απόφαση της Συγκλήτου, δεν προστάτευσε την ακώλυτη πρόσβαση της ακαδημαϊκής κοινότητας στους χώρους του Ιδρύματος, δεν προέβη σε εντολή για άμεση και καθολική αξιολόγηση του προσωπικού ούτε και είχε επιβάλει την κατά τον νόμο πάγια αξιολόγησή του ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα χάσει το Ιδρυμα λόγω της διαθεσιμότητας τους άξιους υπαλλήλους που έχει ανάγκη»

Ο Θ. Πελεγρίνης από την αντιπέρα όχθη κάνει λόγο για «συκοφαντίες».

Ωστόσο επειδή οι κατηγορίες αυτές είναι σοβαρές η κρατική ασφάλεια έχοντας λάβει εντολή διενεργεί όσο το δυνατόν συντομότερα έρευνα.

Εκτός από την καταγγελία αυτή έχει διαταχθεί ήδη προκαταρκτική εξέταση για να εξακριβωθεί αν από την αναστολή της λειτουργίας των πανεπιστημίων προκύπτουν αδικήματα όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος, ύστερα από αναφορά του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

The post Εισαγγελική έρευνα για Πελεγρίνη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα