Εισαγγελική έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τον Τάσο Θεοφίλου

Ο εισαγγελέας εφετών Περικλής Δράκος άσκησε έφεση υπέρ του Νόμου κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σύμφωνα με την οποία ο Τάσος Θεοφίλου κρίθηκε αθώος για τις κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία, γεγονός που σημαίνει ότι καλείται να δικαστεί εκ νέου με βάση το ίδιο κατηγορητήριο.

Ο Τάσος Θεοφίλου καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη καθώς κρίθηκε ένοχος για «απλή ληστεία από κοινού» με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σε υποκατάστημα της Alpha Bank

στην Πάρο τον Αύγουστο του 2012, καθώς και για «απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία», κατηγορία που αφορά τη δολοφονία του Δημήτρη Μίχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσής του, δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ούτε εκείνο του πρότερου έντιμου βίου, ενώ στο σύνολό της η δικαστική διαδικασία είχε χαρακτηριστεί ως εξαιρετικά αμφιλεγόμενη, κυρίως λόγω της δίωξης του Τ. Θεοφίλου με ελάχιστα και αμφισβητήσιμα αποδεικτικά στοιχεία. Ο ίδιος ο Θεοφίλου, απολογούμενος, είχε επαναλάβει στο δικαστήριο ότι αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και είχε αναφέρει ότι δεν συμμετείχε στη ληστεία στην Πάρο αλλά ούτε στην οργάνωση « Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», επισημαίνοντας πως ανήκει στον αναρχικό χώρο, ενώ είχε αποδώσει την εμπλοκή του στην υπόθεση σε «μεθόδευση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας».

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Εισαγγελική έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τον Τάσο Θεοφίλου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα