Εικόνα «Βαβέλ» στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

Ανησυχία και δυσφορία προκαλεί στην Ιπποκράτους η εικόνα «Βαβέλ» που παρουσίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα σε μία περίοδο που δεν περνάει προς έγκριση νομοσχέδια τα οποία περιλαμβάνουν περικοπές (οποιασδήποτε μορφής).

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, αποτελεί μεγάλο αγκάθι η αδυναμία του κόμματος

να εκφράσει ενιαίες απόψεις, σε κοινοβουλευτικό και όχι μόνο επίπεδο. Η ανησυχία της Ιπποκράτους για την εικόνα ασυνεννοησίας μεταξύ των βουλευτών του κατά την προχθεσινή συζήτηση τροπολογίας για την απιστία στελεχών διοικήσεων τραπεζών για τραπεζικά δάνεια σε φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, η οποία είχε μπει ως προσθήκη στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Με λίγα λόγια, ο κ. Κακαλαμάνης προχθές δήλωσε, την ώρα της ψηφοφορίας, οτι το ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζει την τροπολογία, εν συνεχεία ο κ. Γρηγοράκος είπε το αντίθετο, ενώ ο κ. Κεγκέρογλου έλαβε μια ενδιάμεση θέση. Πέρα απο δυσφορία το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε και ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ καθώς σε ένα από τα θεωρούμενα ως «εύκολα» νομοσχέδια, η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τρία διαφορετικά πρόσωπα, τρεις διαφορετικές απόψεις, τρεις διαφορετικές… γραμμές.

Αυτό βέβαια που έχει προκαλέσει μεγαλύτερη ανησυχία στην Ιπποκράτους, είναι η στάση που θα κρατήσει η Κ.Ο. σε άλλες πολύ πιο κρίσιμες στιγμές , όπως την περίοδο μεταξύ Ιουνίου- Σεπτεμβρίου κατά την οποία αναμένεται να τεθούν από την Τρόικα νέα ζητήματα, τα οποία θα αφορούν αφενός την κάλυψη της δημοσιονομικής τρύπας του 2013, αλλά και την εξειδίκευση των μέτρων της διετίας 2015-16.

πηγή: Η Καθημερινή

Keywords
Τυχαία Θέματα