Εφημερίδεεεεεεεες… Κι άλλες εφημερίδεεεεεεεες!

Έρχονται θεαματικές αλλαγές στα ΜΜΕ με νέες εκδόσεις ή μήπως παίζεται εκείνο το παιχνίδι με τις μπλόφες; Και γιατί μπλόφες; Οι εξηγήσεις στο «γιατί» είναι πολλές. Από ετών στην «πιάτσα» υπήρχε ένας κανόνας. Ο κανόνας έλεγε: «Κλέψε, κλέψε και στο τέλος κλέψε πολλά. Μόλις σε πιάσουν, πες τους ότι μόλις γύρισες από μια συνάντηση όπου οριστικοποιήθηκε πως τον άλλο μήνα βγάζεις εφημερίδα. Τότε αμέσως σε αφήνουν».

Αυτός, όμως, είναι ένας κανόνας που φυσικά δεν ισχύει στη σημερινή Ελλάδα,

όπου κατά βάση ισχύει ο κανόνας της αξιοκρατίας και των καθαρών παιχνιδιών. Σε χώρες όπως η σημερινή Ελλάδα ισχύει ο κανόνας των επενδυτικών σχεδίων. Προφανές, λοιπόν, είναι ότι η δεδομένη έκπαλαι κερδοφορία των ελληνικών ΜΜΕ και η επιβολή καθαρών κανόνων ανταγωνισμού που εσχάτως κατέστη γεγονός οδηγεί πολλούς στις επενδύσεις στον χώρο των ΜΜΕ.

Ούτε να σας περνάει από το μυαλό κάτι άλλο. Ιδιαίτερα αυτά που λένε εχθροί της Ελλάδας ότι η χώρα μας ως οικόπεδο-φιλέτο με τεράστιο πλούτο είναι πια γήπεδο που παίζονται παιχνίδια με προσδοκώμενες μεγάλες αποδόσεις. Και ότι όποιος έχει και κάποιο ΜΜΕ, έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει κάποιο από τα πολλά παιχνίδια. Στις πληροφορίες, λοιπόν, για νέα ΜΜΕ να μη δίνετε πάντα βάση, αλλά να διυλίζετε τον κώνωπα.

Η «Ελευθεροτυπία» το παλεύει γερά να ξαναβγεί άμεσα. Ο Χάρης Οικονομόπουλος (πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου), που επίσημα έγινε μέτοχος, και σοβαρός και φίλος είναι. Και εγγύηση ότι θα πετύχει η προσπάθεια οπωσδήποτε.

Ο Μάκης Κουρής και λεφτά έχει και την τέχνη την ξέρει και όποτε θέλει με τον επίσης στην ίδια κατηγορία ανήκοντα αδελφό του, Γιώργο, μπορεί άνετα να υλοποιήσει το σχέδιο έκδοσης καθημερινής εφημερίδας που θα μοιάζει με το επιτυχημένο «ΠΑΡΟΝ».

Το σχέδιο έκδοσης εφημερίδας από τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά είναι και παλαιό και σοβαρό. Και οικονομική δυνατότητα τεράστια έχει και τον χώρο τον γνωρίζει άριστα. Τελευταίο είναι το σενάριο ότι θα βγάλει εφημερίδα με τον Λυμπέρη, των γνωστών εκδόσεων που είχαν τον γνωστό ανταγωνισμό με τον Κωστόπουλο των γνωστών επιδόσεων. Τι είδους εφημερίδα θα είναι; Όμορφη σαν τον Λυμπέρη. Άμα βγει…

Αυτά είναι τα πιο σοβαρά σχέδια. Υπάρχουν κι άλλα για ξέπλυμα κ.λπ. Κάποια να είστε βέβαιοι ότι θα υλοποιηθούν. Α, ναι… Φυσικά, σε μερικά από αυτά παίζει και ο Ρέστης και ο Λαυρεντιάδης. Αλίμονο, να πάνε χαμένες τόσες επενδύσεις;

Keywords
Τυχαία Θέματα