Έχουν τόπο… συμφερόντων οι εκπαιδευτικοί;

Το δράμα των αμοιβών των Ελλήνων εργαζομένων στον ιδιωτικό και εν πολλοίς και στο Δημόσιο τομέα και το γνωρίζουμε και το αναγνωρίζουμε. Ένας Αρεοπαγίτης έπαιρνε σύνταξη πριν ένα χρόνο κοντά στα 3.500 ευρώ. Σήμερα παίρνει 1500.Ανάλογα μειώθηκαν και οι αποδοχές ενεργού υπηρεσίας. Οι αμοιβές στους δικαστικούς πρέπει να είναι μεγάλες για να μην υποκύπτουν σε πειρασμούς και να έχουν την ανεξαρτησία γνώμης και αποφάσεων. Για να μπορούμε να στηλιτεύουμε φαινόμενα χρηματισμού τους.

Για το έργο τους χρησιμοποιείτε ο όρος λειτούργημα.

Γιατί αυτό πρέπει να είναι το ουσιαστικό περιεχόμενο της προσφοράς τους. Το ίδιο αποδίδουν και στους δημοσιογράφους. Ανάλογα όμως και στον τομέα αυτό η κατάσταση σε πολλούς έχει ξεφύγει δια του έμμεσου ή άμεσου χρηματισμού. Ένας εκπαιδευτικός στη μέση των ετών υπηρεσίας παίρνει σήμερα 1100 ευρώ το μήνα. Και εργάζεται 20 ώρες την εβδομάδα δηλαδή τέσσερις ώρες στο πενθήμερο και λιγότερο από 3 ώρες στο επταήμερο.Και ετοιμάζονται για απεργία στις πανελλαδικές επειδή θα αυξηθούν οι ώρες εργασίας στις 22 την εβδομάδα δηλαδή λιγότερο από 4,5 την ημέρα στο πενθήμερο και 3 ώρες στο επταήμερο. Επίσης διότι με τις αλλαγές θα μετατίθενται από το Υπουργείο Παιδείας μέσα από τις νέες προβλέψεις.

Όχι όλοι αλλά κάμποσοι. Τη συμπαράσταση για τις γενικά χαμηλές αποδοχές όλων των Ελλήνων την έχουμε δεδομένη αλλά αν κανείς πάει στα ειδικά τότε σηκώνει πολύ συζήτηση.
Και πάνω στην ώρα κάνει δηλώσεις ο συνδικαλιστής τους κ.Νίκος Παπαχρήστου ο οποίος αναπτύσσει κάποια επιχειρήματα συζητήσιμα αλλά κάτω από έναν όρο Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟ.

Ο όρος που χρησιμοποιούσε μιλώντας εναντίον των μεταθέσεων ήταν «θα μετακινούνται από τον τόπο ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ». Αλίμονο αν επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς ,σε δικαστικούς, σε δημοσιογράφους, σε αστυνομικούς να θεωρούν ότι έχουν τόπο συμφερόντων. Στα οικονομικά ας κάνουν τα καλύτερο στο Υπουργείο Παιδείας. Ακριβώς γι’αυτή την απαράδεκτη θέση που έχει η συνδικαλιστική ηγεσία τους ας θεσπίσουν ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ την υπηρεσία στον τόπο καταγωγής των εκπαιδευτικών και επίσης ας θεσπίσουν ανώτατο όριο παραμονής σε κάποιο τόπο.

Και τα γράφουμε τόσο έντονα γιατί ο κλάδος τους ΠΟΤΕ δεν έβγαλε στη σέντρα κάποιον συνάδελφό τους παιδεραστή, έμπορο βαθμών κλπ.

Γιάννης Ντάσκας

Keywords
Τυχαία Θέματα