ΕΑΥΘ: «Θεσμός έγιναν πλέον οι διπλές νυχτερινές βάρδιες»

«Η καταπόνηση του προσωπικού, στη δεύτερη νυχτερινή βάρδια εργασίας, έχει ως αποτέλεσμα την έκθεσή του σε κίνδυνο ζωής»

Του Κώστα Παπαδόπουλου

Στα… κάγκελα είναι οι αστυνομικοί στη Βόρειο Ελλάδα, με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης να καταγγέλλει συστηματική εφαρμογή διπλών συνεχόμενων νυχτερινών βαρδιών. Αυτό όχι μόνο σε ειδικές υπηρεσίες όπως τα ΜΑΤ,

αλλά και σε αστυνομικά τμήματα τάξης και ασφάλειας, κάτι το οποίο οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει μεγάλο κενό σε οργανικές θέσεις.

«Η Ενωσή μας μέσα στο πλαίσιο της άσκησης των συνδικαλιστικών καθηκόντων και βάσει του Ν. 1264/1982 και του Καταστατικού της οφείλει να καταγγέλλει οτιδήποτε παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα των μελών της, υποβαθμίζει την εργασιακή ποιότητα ζωής τους και αποτελεί κίνδυνο της σωματικής και ψυχολογικής ακεραιότητας όλων των αστυνομικών», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της ΕΑΥΘ.
Συνεχίζοντας, τονίζεται πως «σύμφωνα με τα ανωτέρω καταγγέλλουμε ότι σε πολλές υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα στις διμοιρίες της ΥΑΤ και ΥΜΕΤ της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης συχνά και επαναλαμβανόμενα, αλλά και σε αρκετά Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα, διατάσσονται Αστυνομικοί να εργάζονται σε ωράρια διπλών συνεχόμενων νυχτερινών ωραρίων, κατά τις ώρες 22:00 έως 06:00, κατά παράβαση των υπ αριθ’ 8002/32/26-α από 8/8/2011 και 6013/22/2556-α από 22/2/2010 διαταγών του Α.Ε.Α./Κ.Ο.Α.Δ./Δ.Α.Π.-1ο που τις εκδίδει και τι υπογράφει ο κ. αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και αναφέρονται στην απαγόρευση των διπλών συνεχόμενων νυχτερινών ωραρίων εργασίας».

Διαβάστε την συνέχεια του θέματος στην έντυπη έκδοση της ανανεωμένης εφημερίδας «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα με μοναδικές προσφορές

The post ΕΑΥΘ: «Θεσμός έγιναν πλέον οι διπλές νυχτερινές βάρδιες» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα