Δύσκολος αγώνας Παναθηναϊκού – Ολίμπια


Πολύ σημαντική είναι η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ολίμπια, με τον Ρόκο-Λένι Ούκιτς να δηλώνει στην «Πράσινη» πως αν οι «πράσινοι» παίξουν όπως μπορούν, δεν έχουν κάτι να φοβηθούν.

«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, μπορούμε να καθαρίσουμε την πρόκριση με νίκη. Πιστεύω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Αν κάνουμε ό,τι μπορούμε μέσα στο γήπεδο και παίξουμε όπως τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, τότε δεν θα έχουμε προβλήματα. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Είναι σίγουρο ότι και αυτοί θα προσπαθήσουν πάρα πολύ για τη νίκη. Θέλουν να κάνουν την έκπληξη, αλλά θα πρέπει εμείς να προσέξουμε και να μην έχουμε προβλήματα», ανέφερε αρχικά ο Κροάτης άσος του Παναθηναϊκού.

Αναλύοντας την Ολίμπια, σημείωσε: «Έχουν δυο νίκες και θέλουν να προκριθούν στο Top 16 και γι’ αυτό θέλει προσοχή. Εμείς θα πρέπει να παίξουμε δυνατή άμυνα. Η αλήθεια είναι ότι έχουν νεότερη ομάδα και τρέχουν καλά στο γήπεδο, ενώ διαθέτουν και τον Μπέινς, που είναι ψηλός και εξαιρετικός παίκτης. Πρέπει να προσέξουμε τους σουτέρ τους. Βέβαια, έχουν μόλις έξι ή οκτώ παίκτες, οι υπόλοιποι είναι συμπληρωματικοί, καθώς είναι μικροί σε ηλικία και άπειροι ακόμα. Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα, καθώς έχουν μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι τους και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο Ούκιτς υπογράμμισε: «Δε νομίζω ότι χρειάζονται μηνύματα. Οι φίλοι της ομάδας μας ξέρουν το μπάσκετ καλά και ξέρουν πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι. Πριν από τη Ρεάλ που δεν παίζαμε καλά, ήρθαν και μας υποστήριξαν. Πάντα έρχονται και μας υποστηρίζουν κι αυτό πιστεύω θα κάνουν πάλι».

Για τον στόχο της μείωσης των λαθών του ίδιου και των συμπαικτών του, επισήμανε: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Κανείς δεν θέλει να κάνει λάθη. Βέβαια η νίκη το πιο σημαντικό και αν κερδίσεις τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Δεν είμαστε τέλεια ομάδα και θα πρέπει να διορθώσουμε πράγματα. Όταν κερδίζεις είναι πιο εύκολο να διορθώνεις τα λάθη σου από όταν χάνεις».

Τέλος, για το αν ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος γι’ αυτό το παιχνίδι, είπε: «Είναι δύσκολο να πω κάτι τέτοιο, γιατί με τη Ρεάλ είχαμε παίξει το καλύτερό μας παιχνίδι. Επίσης πετύχαμε μια σημαντική νίκη στην Καντού. Αυτά δείχνουν την ποιότητά μας και είναι δύσκολο να πω αν είμαστε κατά 60-70-80% έτοιμοι. Ακόμα δεν έχουμε σταθερή απόδοση. Οπότε δεν μπορώ να πω. Πιστεύω ότι ανεβαίνουμε καθημερινά και παίζουμε καλύτερα κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Πηγή: Πράσινη

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα