Δύο συλλήψεις για ύποπτες αναλήψεις από ΑΤΜ

Ένας 42χρονος και μια 33χρονη συνελήφθησαν στην Καλλιθέα μετά από ύποπτες αναλήψεις χρημάτων μέσω ΑΤΜ τράπεζας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν 14 τραπεζικές κάρτες, τύπου Maestro τραπεζικού ιδρύματος, που εδρεύει στις Δυτικές Ινδίες.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών για οργανωμένη δράση ατόμων που προβαίνουν σε συστηματικές αναλήψεις

μεγάλων χρηματικών ποσών από ΑΤΜ, με τη χρήση «ύποπτων» τραπεζικών καρτών ανάληψης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι τον τελευταίο περίπου μήνα (χρονικό διάστημα από 29.04 έως 27.05) με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία και με τη χρήση των συγκεκριμένων καρτών, που βρέθηκαν στην κατοχή τους, οι συλληφθέντες είχαν πραγματοποιήσει μεγάλες αναλήψεις ύψους 1.153.600 ευρώ. Ακόμα επιχείρησαν να εκταμιεύσουν 67.100 ευρώ. από ΑΤΜ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας (INTERPOL) διερευνάται η προέλευση των χρημάτων και οι εμπλεκόμενοι – δικαιούχοι των Τραπεζικών Λογαριασμών, των ανωτέρω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Επίσης, διερευνάται το συνολικό ύψος της διενεργούμενης απάτης και η πηγή προέλευσης των χρημάτων.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στα αδικήματα της απάτης με υπολογιστή, της απάτης, της πλαστογραφίας και της πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει επιπλέον δύο άτομα για τη συμμετοχή τους στις παράνομες δραστηριότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα