Δύο ελληνικές παραγωγές στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας

Στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας διαγωνίζονται δύο ελληνικές παραγωγές, το ντοκιμαντέρ «Κισμέτ» (Kismet) της Νίνας- Μαρίας Πασχαλίδου και η μεγάλου μήκους «Luton» του Μιχάλη Κωνσταντάτου,το οποίο θα έχει διάρκεια από τις 6 έως τις 23 Μαρτίου.

Το πρώτο ντοκιμαντέρ το «Κισμέτ» αναφέρεται σε τουρκικές σαπουνόπερες και την απήχησή τους στον αραβικό κόσμο, τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια.

Το ντοκιμαντέρ συνεχίζει τη δυναμική του πορεία στα ξένα Φεστιβάλ, έπειτα από την πρεμιέρα που έκανε στο Διεθνές Φεστιβάλ

Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ, το σημαντικότερο της Ευρώπης.

Η ταινία αυτή διαγωνίζεται στο τμήμα Ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ της Σόφιας, ενώ στην Ελλάδα θα προβληθεί από τις 27 Μαρτίου.

Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Μιχάλη Κωνσταντάτου, το «Luton», διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ της Σόφιας στο τμήμα Βαλκανικού Κινηματογράφου.

Εξίσου πολυταξιδεμένη είναι και η παραγωγή αυτή καθώς η ταινία ξεκίνησε από το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, συνέχισε μεταξύ άλλων, στο Διεθνές Φεστιβάλ της Στοκχόλμης και διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου BFI του Λονδίνου.

The post Δύο ελληνικές παραγωγές στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα