Δρομολογήθηκε η απελευθέρωση της αγορά των λεωφορείων

Την ψήφιση νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς των λεωφορείων μέχρι και των Μάρτιο του 2013, το οποίο θα εισαγάγει ένα συνολικό πλαίσιο λειτουργίας των λεωφορείων, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης εξερχόμενος από την συνάντηση που πραγματοποίησε με τη διοίκηση της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι την άνοιξη θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο και στη συνέχεια θα προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται, όπως και η

τεχνική προεργασία προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η απελευθέρωση το 2015.
Ερωτώμενος για το αν η απελευθέρωση σημαίνει πρακτικά ότι ένα τουριστικό λεωφορείο θα μπορεί να εκτελεί έργο συγκοινωνιακό, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε πως η κυβέρνηση θέλει να διαμορφώσει ένα καινούργιο τοπίο και ότι ο ίδιος δεν μπορεί από τώρα να προδιαγράψει τους κανόνες, αφού θα υπάρξει διάλογος με όλους τους ενδιαφερόμενους.
Ολοκληρώνοντας ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα και έπειτα από συζητήσεις με τον κλάδο, θα υπογραφεί υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού σήματος στα τουριστικά λεωφορεία με σκοπό να σταματήσουν τα φαινόμενα πειρατείας .

Keywords
Τυχαία Θέματα