Δώστε Ενέργεια στην Οικονομία

Η Ελλάδα φορολογεί βαριά την παραγωγή και αφήνει τα κέρδη να διαφεύγουν στο εξωτερικό.

Ο πλούτος βρίσκεται στις τράπεζες του εξωτερικού αλλά στην Ελλάδα φορολογείται βαριά ότι φαίνεται όχι ότι υπάρχει.

Οι γραφειοκράτες κλεισμένοι στα γραφεία τους λειτουργούν μόνο με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ποτέ δεν κατάλαβαν τι σημαίνει

παραγωγή αφού ποτέ δεν έμαθαν να παράγουν κάτι χρήσιμο.

Το κόστος της ανερμάτιστης φορομπηχτικής πολιτικής το πληρώνουν πρώτα απ’ όλους οι εργαζόμενοι στις μονάδες παραγωγής και οι τοπικές κοινωνίες.

Οι ενεργοβόρες βιομηχανίες στην Ελλάδα είναι κυρίως εξαγωγικές.

Αν το Κράτος μειώσει τις επιβαρύνσεις στην τιμή της ενέργειας, αυτομάτως ενισχύει τις εξαγωγές και μειώνει την ανεργία. Αυτό σημαίνει επιπλέον καθαρά έσοδα στα δημόσια ταμεία. Τι δεν καταλαβαίνει ο γραφειοκράτης;

Από το 2010, το Ελληνικό Κράτος έχει προσθέσει μια σειρά από ειδικούς φόρους στην παραγωγή, που έχουν διπλασιάσει το κόστος παραγωγής για τις βιομηχανίες. Επιβλήθηκε ο Ειδικός Φόρος στο Βιομηχανικό Φυσικό Αέριο, ο Ειδικός Φόρος στο Φυσικό Αέριο για την παραγωγή ατμού, ο Ειδικός Φόρος στο Φυσικό Αέριο για την Ηλεκτροπαραγωγή και το ΔΕΤΕ (Δικαιώματα Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών).Οι 200 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής που τέθηκαν από χθες σε διαθεσιμότητα, πήραν χαρτί και μολύβι για να δείξουν στους Έλληνες γραφειοκράτες ότι το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας στις ελληνικές χαλυβουργίες σε σχέση με ευρωπαϊκές χαλυβουργίες είναι:

- Ελλάδα 57ευρώ/μεγαβατώρα (νυχτερινό τιμολόγιο)

- Ιταλία 32 ευρώ/μεγαβατώρα
- Γαλλία 25 ευρώ/μεγαβατώρα

- Ισπανία 30 ευρώ/μεγαβατώρα

Το κόστος του φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι υψηλότερο κατά 40% από αυτό των ευρωπαϊκών χωρών. Επιπλέον, η τιμή του φυσικού αερίου για βιομηχανική χρήση, είναι 4 φορές υψηλότερη στην Ευρώπη από την αντίστοιχη τιμή στις ΗΠΑ.

Η παράλογα υψηλή τιμή της ενέργειας προκαλεί δραματική μείωση της βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας και υπονομεύει τις προσπάθειες της οικονομικής ανάκαμψης.

Την ίδια στιγμή, η επιβάρυνση λόγω του φόρου επί της βιομηχανικής ενέργειας, ανέρχεται στα 5,5 ευρώ/MWH, έως και δεκαπλάσια από τη φορολογία που ισχύει σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Επιπλέον εξακολουθούν να ισχύουν απαράδεκτες στρεβλώσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας. Μια από αυτές αφορά την έλλειψη εναλλακτικών προμηθευτών φυσικού αερίου, που οδηγεί τους υπάρχοντες προμηθευτές να παρέχουν αέριο την Ελλάδα σε τιμές ακριβότερες, σε σχέση με τις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης….

The post Δώστε Ενέργεια στην Οικονομία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα