Δωρεάν τριήμερο για τον Σ. Μιονί!

Τριήμερο ταξιδάκι στο Τελ Αβίβ σε καιρούς κρίσης για χατίρι της Ζωής Κωνσταντοπούλου αποφάσισε χθες η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, καθώς η αντιπολίτευση δεν ικανοποιήθηκε από το 16σέλιδη κατάθεση μέσω γραπτού ερωτηματολογίου του Σάμπι Μιονί και ζήτησε την αποστολή κλιμακίου βουλευτών στο Ισραήλ για να εξετάσουν διά ζώσης τον κ. Μιονί! Έτσι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να εξαπολύει για ακόμη μία φορά κατηγορίες

κατά του Χρ. Μαρκογιαννάκη για συγκάλυψη, ο πρόεδρος της Επιτροπής έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία, προκειμένου, όπως ομολόγησε, να γλιτώσει από τις φωνές της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε, «ναι» στην αποστολή κλιμακίου στο Ισραήλ ψήφισαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου, Θ. Δρίτσας και Στ. Κοντονής, ο Β. Καπερνάρος των ΑΝ.ΕΛ., ο Σπ. Χαλαβατζής του ΚΚΕ αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος, αν και πιστεύει ότι δεν πρέπει να γίνει το ταξίδι, είπε «ναι» για να μη δώσει δικαίωμα στην κυρία Κωνσταντοπούλου να τον κατηγορήσει για κάτι! «Οχι» στο ταξίδι είπαν οι Μ. Βαρβιτσιώτης, Α. Γεωργιάδης και Π. Ρήγας, ενώ απόντες ήταν οι Γ. Καλαντζής, Ηλ. Κασιδιάρης και Β. Οικονόμου.

Το θέμα που προκύπτει, πάντως, είναι μείζον, καθώς σε μια εποχή τεράστιας λιτότητας και βαρών στις πλάτες του, ο ελληνικός λαός καλείται τώρα να πληρώσει τα έξοδα σε ένα πολυέξοδο ταξίδι άνευ λόγου και αιτίας, αφού εκτός των τριών βουλευτών την άλλη Παρασκευή στο Τελ Αβίβ θα ταξιδέψουν και πρακτικογράφος της Βουλής αλλά και διερμηνέας. Η αναζήτηση ξενοδοχείων στο Τελ Αβίβ άρχισε ήδη.

Ωστόσο, το ταξίδι σε καιρό κρίσης ήταν και η αφορμή για καβγά στην επιτροπή. Ο Άδωνις Γεωργιάδης το χαρακτήρισε πρόκληση για τον ελληνικό λαό, καλώντας όποιον βουλευτή θέλει να πάει στο Ισραήλ να πληρώσει το ταξίδι από την τσέπη του. Στο σημείο εκείνο, όμως, οι κατά τα άλλα υπερασπιστές των λαϊκών στρωμάτων απάντησαν ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώσουν από την τσέπη τους για δουλειά της Βουλής, την οποία πάντως οι ίδιοι προκάλεσαν, με αποτέλεσμα το κόστος να επιβαρύνει πλέον τον προϋπολογισμό της Βουλής.

Πηγή: Δημοκρατία

Keywords
Τυχαία Θέματα