Δωράκι στους δημάρχους ενόψει εκλογών

Μια σημαντική… ελάφρυνση προσφέρει η κυβέρνηση στους τοπικούς άρχοντες, παραμονή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Με σχετική τροπολογία απαλλάσσει τους δημάρχους από τις ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως απορρέουν από συμβάσεις έργου του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τη νομοθετική που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης, ορίζεται ότι «στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, που νομίμως έχουν συναφθεί για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει, αλλά είναι παρεμφερές από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, άλλα άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία

το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπευθύνους για τη σύναψη τους».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για τροπολογία όμοια με την τροπολογία «Πάχτα» τονίζοντας ότι « επιχειρείται “κουκούλωμα” ενδεχόμενων ευθυνών δημοτικών αρχόντων» και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να κάνει λόγο για όνειδος.

Ο βουλευτής της ΝΔ, υπεραμύνθηκε της συγκεκριμένης ρύθμισης λέγοντας ότι: « Όσοι έχουν θητεύσει σε αυτοδιοίκηση κατανοούν τι συμβαίνει. Πρέπει να διευκολύνουμε την διοίκηση. Με τις συμβάσεις προσλαμβάνονται άτομα για ένα περιγραφόμενο έργο. Όμως στην εξέλιξη του έργου παρουσιάζεται η ανάγκη να απασχοληθούν και για άλλη ανάγκη εντός της ίδιας υπηρεσίας. Δεν αλλάζει το κόστος. Γίνεται πιο ευέλικτη η υπηρεσία ώστε να εξυπηρετήσει τα άτομα εντός της υπηρεσίας. Αλίμονο αν κάθε φορά που κάποιος βουλευτής φέρνει τροπολογία να κατηγορείται για σκάνδαλο».

Της Άννας Καραβοκύρη

The post Δωράκι στους δημάρχους ενόψει εκλογών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα